Stikkordarkiv: valp

Tara, vår nye nabo.

I flere måneder har vi hørt om denne fantastiske Engelsk Setter-valpen som snart skulle ankomme rett over gangen i Panoramaveien. Bente har besøkt oppdretteren hver helg og gjerne et par kvelder i uka og. Endelig er hun altså her og Neo (og vi andre) har selvfølgelig hilst på henne.

CIMG2273   CIMG2261

Kjempesøt liten jente full av energi. Neo drøyer nok et par måneder før han sier fra at han ikke liker å bli bokset i nesa. Hun er jo bare en liten valp enda. (og han var minst like plagsom selv…) 🙂

CIMG2285   CIMG2283

Ryktene skal ha det til at hun allerede har blitt med på tur til Knapphaugen. Det tok vel Neo 6 måneder for han orket å tenke på slik en langtur…

Blogging

Da er det lenge siden sist vi blogget, igjen.. Tiden går veldig fort. En kjapp oppdatering. Jeg trives veldig godt i den nye jobben min. Det er krevende og spennende, mange kvelder går med til jobbing, men likevel er jeg veldig fornøyd med byttet. Jeg har fått noen oppdrag og solgt noen hus!

Husbyggingen vår går det også fremover med, vi har nå fått muntlig klarsignal fra Gjøvik kommune, endelig! Det ble noen endringer på huset før det ble klart (kommunen fornøyd), men vi tror det blir bra og gleder oss masse! Det blir i alle fall veldig spennende! Regner med det blir mer virkelig når gravemaskinen står på tomta, og regningene kommer inn….

gravemaskin

Neo har også opplevd litt i det siste…

Nå er det lenge siden jeg har fått skrevet noe på denne siden min, så aner ikke om den er morsom lengre.

17. mai ble en spennende dag. Jeg fikk lov til å være med å se på toget(?), i år som i fjor. Tog, jeg skjønner ikke hva alle de menneskene som går etter hverandre har med tog å gjøre, tog er farlige og går på skinner, det er da allmennkunnskap! Uansett, folkemengden strenet forbi oss, og det var spennende, frem til… De hersens korpsene! Himmel og hav, det ene bestemte seg for å ta en hvil rett foran der vi stod, og jøje meg, KRIG!!!! Hadde det vært opp til meg da hadde vi reist til nærmeste tilfluktsrom, men nei da, vi skulle stå der og se på.

CIMG1192CIMG1197

Etter langt om lenge og lenger enn langt så ble vi da ferdige med å se på tog og jeg fikk meg is, spiderman is rester fra Preben, så takk takk! Ellers var det grilling i hagen til mormor, med jordbær, meloner og selvsagt grillmat. En flott dag med bunader og dresser som endret farge fra mørkt til litt lyst mohair aktig i løpet av dagen : )

CIMG1283CIMG1295

Jeg hadde besøk av Rocky nå for ikke så lenge siden. Jeg har visstnok mistet deler av min sosiale intelligens, og ønsker ikke å leke med noen, heller ikke logre eller vise annet tegn en «vil du sloss eller?» Rocky derimot ville være bestis, og alle synes derfor han var SÅ søt…Og jeg så håpløs.

CIMG1446CIMG1456

Det gikk ikke stort bedre da Chico invaderte huset mitt en hel helg.. Han er bra korttenkt, han la seg i løpet av natten inne i buret mitt, greit at jeg aldri aldri går inn dit ellers, men akkurat da jeg så hvor fint han lå der, da fikk jeg lyst også, og startet derfor en fight (klokka fem på morgenen). Det var ikke spesielt populært. Da vi skulle spise frokost klikket det og litt for meg, og jeg tror Chico fikk respekt for meg, for han turte ikke spise mer av mine kuler. Men jeg ble stengt inne på kontoret eller tatt med ut for at han skulle på brødskive med leverpostei! Makan.

CIMG1460CIMG1477

Ellers var det topp med besøk, vi var ute mye, selv om det var veldig varmt. Vi var på Glæstadtjernet og badet på lørdag og søndag var vi en tur på Eiktunet og duppet. Sprederen ble og satt frem, men hrmf.. Jeg tok ikke sjansen.

Vi var også hjemme hos Chico en tur, og der er det kult! Jeg fant Wilfred! Han er litt skeptisk, men veldig flott farge på han altså. Timmy er derimot litt tøffere, og jeg hadde lyst til å leke litt. Chico tok litt hevn på meg, og sa i fra at her var han sjef, men greit nok det. Vi er ikke mer uvenner enn at vi ikke kan sove i samme seng om natten altså, det er bare at jeg er så redd for å miste min status som absolutt midtpunkt!

CIMG1486CIMG1495

Hva mer har skjedd i det siste?! Jo! Nå holdt jeg på å glemme, jeg har hilst på en Toller valp, og kjære vene! Har jeg vært SÅ liten?! Hun var tøff, helt klart! Kastet seg frem, uredd og fryktløs. Hun var ikke redd meg! Jeg stod der og tok i mot, for hun var jo søt da, en liten snerten snelle tenker jeg det blir. Jeg hvisket henne noen valpetriks i øret, så da gjenstår det å se om vi får referater om at hun har blitt en god biter, ulydig og vilter. Nå var hun ikke mer enn 8 uker, og hadde forsiktig antydning til lett biting, og et sovehjerte til tusen.

CIMG1506

Nesten så jeg innrømmer at jeg ble sjarmert jeg og 😀

VALP

valp_med_tau.jpg

  

Lill’charm-Toller’s Neo Oliver

Den 19. juli 2005 var en fin solskinnsdag. På Gjøvik var det soleseg-vær og i Sandnes kom det 8 valper til verden. En av de var Neo. Han har 6 brødre og en søster. Pappa er Canagold’s Petrie og mamma er Lill’charm-Toller’s Scarlett Ecum.  Tiden fra 19. juli til 9. september gikk tregt. I ventetiden var vi veldig heldige og fikk oppdateringer og bilder av valpene. De var ganske urolige etter hva vi skjønte, så det var ikke bare bare å få tatt bilder av de.

Mens vi ventet på Neo brukte vi masse tid på å diskutere oss frem til et navn. Det eneste vi til tider var enige om var vel at den stakkars valpen måtte få et navn. Det var Øyvind som til slutt fant Neo. Jeg ønsket meg en Noah, en Lukas, en Isak eller kanskje en Leo… Vi brukte også masse tid i dyrebutikker. Kjøpte leker, bur, skåler, turbånd, tannbørste, tannkrem og alt annet den lykkelige selger i dyrebutikken klarte å finne frem.

Utrolig nok kom endelig helgen vi kunne hente lille vennen. Det var så utrolig spennende! Navnet var enda ikke helt klart, og vi viste ikke helt hvilken valp vi kom til å få. Det eneste vi viste om den var at den skulle ha hvit haletupp.

Det var så fint å komme til Sandnes og få se valpene. De var så utrolig søte og små! Mamma’n og pappa’n bodde der begge to, så vi fikk hilst på de også. Pappa’n til Neo var en skikkelig stor type. Oppdretterene synes Neo var det beste navnet, mener å huske vi da stod mellom Neo og Noah. Så da ble det en Neo på oss.  Alle valpene måtte ha et mellom navn på O, Kanadiske byer på O. Da vi så navnet Oliver valgte vi dette. På den måten ble Neo oppkalt etter border collien Oliver. Oliver skal etter hva ryktene forteller være stolt over dette.

Lørdag 10. september.  Endelig! Vi reiste til familien Grude tidlig på formiddagen. Fikk med oss en nybadet og bitteliten, litt redd Neo. Men han var så søt og herlig. Turen hjem gikk veldig bra. Han lå litt i fanget mitt, men for det meste lå han på gulvet ved føttene mine. Vi stoppet og luftet oss litt innimellom. Han var relativt skeptisk til å være unna bilen, så gjemte seg for sikkerhetskyld under den.   Vi var innom Hvittingfoss en tur. Her besøkte vi tante Kari og Magne. Vi var kjempeheldige og traff på Stine, Ida, Maia og Bamse også, og fikk i tilegg servert mat. Både to og firebente. Etter en lang tur hjem kom vi oss endelig tilbake til Gjøvik. Neo hadde klart seg supert hele turen. Ikke ble han kvalm og ikke gråt han. En eksemplarisk valp! (så langt i alle fall)