Stikkordarkiv: utstilling

Pluto – Best i motsatt

Pluto er broren til Eja og bor på Eina hos Egil, Brit og Tonje. Han er av rasen Lhasa apso akkurat som sin "søster". Rasen Lhasa apso stammer trolig fra fjellene i tibet og dermed passer de perfekt inn oppe ved Skrepptjennmyra og lignende plasser på "Væssia".

I Ekeberghallen den 02.02.08, på sin aller første utstilling, gikk Pluto hen og ble best i motsatt (BIM). Gratulerer så mye !!!

pluto1
Er jeg ikke vakker?

Fortsett å lese Pluto – Best i motsatt

UTSTILLING PÅ HAMAR 19.NOVEMBER

Etter mye om og men bestemte vi oss for å melde oss på utstilling på Hamar. Tror det blir den siste utstillingen vår, men hvem vet. Skal aldri si aldri 🙂

Vi måtte reise hjemmefra i sju tiden (på morgenen), da vi skulle i ringen klokka ni. Den ble nærmere halv ti før det ble vår tur, da juniorene skulle gå først. Det var fem – seks av de også.

Turen til Hamar gikk greit. Kjørte faktisk i ”kø” nesten hele vegen. Det var flere utstillere på vegen. Da vi gikk ut av bilen på Hamar, så vi at bilen foran oss også hadde Tollere, tøft! Kø med Tollere er nok ikke det vanligste…Men det var totalt 67 påmeldte, og vi så to nydelige valper, så da var det nok i alle fall 69 stykker der, og det er mange!

Da vi var på Hamar utstillingen i fjor måtte vi vise vaksinasjonskort, det måtte vi ikke i år men vi hadde det med oss.

Vel inne i hallen holdt noen av oss (f.eks Neo) på å lukte seg fra sans og samling. Det er greit å være ute i god tid slik at man venner seg til alle disse luktene. Og vi hadde god tid, og rakk og børste litt ekstra. Vi snakket også med noen som kommer fra Lillehammer og har Toller, det er gøy og møte noen fra nærområdet. Hunden het Rex og gikk i samme klasse som Neo. Fikk samme skjebne også.. (Samme farge på sløyfa) Rex driver til vanlig med lydighet… Say no more…

CIMG0655

Dommeren denne gangen var en dame som heter Hjørdis Espeland. Buddy som vi gikk i ringen sammen med forrige gang var også der, han fikk rød sløyfe også denne gangen. Han gikk i gruppen for juniorer fortsatt, mens vi måtte gå som unghund. Det var 8 hunder totalt i ringen sammen med oss. Fire fikk rød sløyfe og de andre fikk sikkert blå.. Slik som oss. Det var litt kjedelig, men men.

Dommeren sa følgende om Neo: Bra hode, noe kort i halsen og fremskutt i skuldrene. Ganske bra kropp, en aning vid i fronten. Beveger seg ganske bra fra siden.

CIMG0658

Så fra forrige utstilling, på en og en halv måned, har han gått fra å være en aning trang i fronten til nå å være en aning vid.. Men men, slikt skjer. Det spiller ingen rolle, for vi har fortsatt verdens flotteste Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Helt klart!

UTSTILLING

Så har vi da altså gjort det, stilt ut Neo. Spennende. Vi har ikke vært veldig flinke og øvd på å gå i utstillingsbånd, eller å stå. Men det gikk da på et vis.

CIMG0592
06.50 er tidlig…., men Neo er klar!!!

2212 var utstillingsnummeret. Utstillingen var på Kongsvinger, 8. oktober. Vi måtte reise hjemmefra litt før sju på morgenen, fordi vi skulle stille klokka ti. Og det er ca to timers kjøring. Det er tidlig på en søndag! Oj oj. Og da vi kom dit, ja da var utstillingen utsatt en time. Men ventetiden gikk ganske fort. Vi børstet og børstet, snakket med andre tollere og tyvtittet på dommeren.

CIMG0615
Litt morsomt var det at søsteren til Neo var der,
hun var halvsøster med samme far. En skikkelig dame på 10 mnd.

Det var Silje som skulle gå med Neo. Det var veldig nervepirrende. Vi var første mann ut. Måtte stå foran dommeren, og løpe i ring og diagonal. Løpingen synes jeg gikk veldig fint, men vi har ikke vært flinke nok til å lære han «stå». Til tross for manglende trening synes jeg han klarte seg bra, det var jo aller første gangen for oss begge to.

CIMG0596CIMG0607
Se…. så pent han går i bånd.

Vi fikk en rød sløyfe. Det som var litt trist, var at det fikk den andre hunden som var i gruppa hans også. Så da var det på’n igjen da, med å gå rundt om kring. Da fikk den andre en rød og en lilla sløyfe, men vi fikk blå og andre plass. Men jaja, det var morsomt så lenge det varte. Den andre hunden fikk sertifikat, og enda flere sløyfer i neste runde. Så all ære til 10 mnd gamle Buddy og mamma’n hans!

Dette sa den finske dommeren Saija Juutilanien om Neo:

Kongsvinger, 07.-08.10-2006
Nova Scotia Duck Tolling Retriver, Hannhund
Juniorklasse

14 mnd junior hann, med fine proposisjoner.
Maskulin hund. Bra neseparti og uttrykk.
Bra bitt, bra kropp og forbryst.
Passende benstamme, skulle vart bedre vinklet fremme. Velvinklet bakdel.
Velansatt svans.
Rører seg med tilregnlig lange steg.
Aning trang bak og fram.
Fin svans, velboren ved rørelse.
Fin farge og pelskvalitet. I dag fattig underull.
Trivelig temperament.

Så tross andre plass, han er en veldig flott gutt!