Stikkordarkiv: tur

Hva i alle dager

… er det som skjer her?!

For litt siden så flyttet vi jo, det har jeg jo sagt noe om tidligere, og som om ikke det var nok har vi fått et nytt medlem her i husstanden. Jeg er veldig klar over at vi har fått et nytt medlem, og jeg har tatt på meg rollen som beskytter. Her om dagen hadde vi besøk av en annen hund, han forsøkte å lukte på babyen min. Da han ikke tok hintet om at det ikke var ok å snuse på henne etter flere beskeder fra menneskene, tok jeg skjeen i egne labber og ga han klar beskjed. Jaja, ikke helt populært kanskje men ærlig talt! Hun er MIN, og jeg beskytter henne. Basta bom.

Ikke prøv deg! :)

Fortsett å lese Hva i alle dager

Frøken fryd

Frøken fryd ligger og sover heter det i sangen. Frøken fryd har vært her hos oss siden vi kom hjem fra sykehuset, helt til i går natt. Nå har hun funnet ut at hun kan sjefe oss som hun vil, bare med å HYLE høyt nok.

Hehe. Veldig morsomt  når man er trøtt og varm selv også. Oki, til hennes forsvar har nok tøybleieprosjektet vårt vært lovlig varmt i 30 grader med klær, nå er hun i pampers/libero uten klær og jeg tror hun trives litt bedre. Men når man er trøtt og liten er verden like håpløs som når man er trøtt og stor.

SKJULT INNHOLD

Her har vi valgt å skjule noe innhold for uregistrerte brukere. Det vil vises så fort du logger deg inn i boksen oppe til venstre på morsom.no ...

Ta kontakt med oss for å opprette en bruker til deg.

Til alt og alles hell er det ok å sove i vogn!!! Så blir det for voldsomt, triller vi oss en tur. 🙂

TUR

Ut på tur aldri sur! Oki, jeg skjønner ikke helt hva de sier, men jeg skjønner hva som skal skje. Noen ganger reiser en av de uten meg, det er litt bittert. Andre ganger tror jeg vi skal ut å gå, men så skal vi kjøre bil isteden. Det gjør ikke noe, for buret mitt er så flott! Det er så deilig å ligge der i fred å ro, på den fine ullmatten min. Hopper med glede inn i bilen jeg!

Neo i bur i bilen

Men andre ganger, da skal vi ut på spasertur! Det er morsomt. Før vi går ut nå må jeg ha på refleksvest. Den er ikke sånn veldig morsom, men siden det betyr ut på tur, er jeg litt usikker på hvordan jeg skal oppføre meg. Skal jeg velge å gjemme meg for vesten, eller skal jeg bare forte meg å få det over? Stort sett så velger jeg en blanding, legger meg helt rolig enten ved sofaen eller på dørstokken. Og så setter de på vesten, og gleden kan slippes løs! Jeg løper litt rundt, virrer mellom verandadøren og utgangsdøren, for hvem vet hvilken dør vi skal gå ut? For å være på den sikre siden virrer jeg frem og tilbake og gjerne oppom gjestesengen en tur. Sånn for sikkerhetsskyld.

CIMG0736

Men unnskyld meg, hvor lang tid går det an å bruke på å ta på seg uteklær? Jeg skjønner det virkelig ikke. Jeg kan jo ligge en evighet ute i gangen eller trappen, før de i det hele tatt kommer etter. I tillegg har jeg hatt tid til å løpe litt inne først? Jammen er jeg glad jeg slipper det der med å finne noe å ha på meg.

Underveis på tur går jeg ofte løs. Det er gøy! Og noen ganger, dersom jeg ikke får gått løs, da løper pappa og jeg litt frem og tilbake. Det er morsomt det og, selv om han er litt treg. Hehe

Kort fortalt, tur er supert!

Nå er det lenge siden vi har blogget noe…

Nå er det lenge siden vi har blogget noe, og det er litt dumt.. Men det har skjedd masse siden sist. Vi får forsøke på en liten oppdatering.

Lørdag 26. august bestemte Frøydis og Silje seg for å reise på fjelltur. Foreldrene til Ruben skulle til Tyrkia på ferie, så vi fikk lov til å ha med Chico. Utrolig morsomt å reise på tur med to tollere! Øyvind bestemte seg for å bli med oss jentene på tur, vi benyttet oss av han som sjåfør. Ruben fikk ikke vært med for han var på noe painball styr, som vanlig?! Etter mye frem og tilbake bestemte vi oss for å reise til Gausdal. Valget falt på Gausdal fordi ingen av oss hadde vært der tidligere og det var i rimelig nærhet herifra.

CIMG0488

Vi hadde det så fint! Begge hundene oppførte seg veldig bra i bilen. Vi hadde et stopp på Aulestad, der Bjørnstjerne Bjørnson bodde. Der fikk hundene luftet seg litt og påfyll av vann. Etter langt om lenge ankom vi Liomsetra, som var utgangspunkt for turen vår. Det var veldig flott terreng. Masse vann å bade i for de som liker det (Chiko) og masse fint å lukte på. Etter ca en times gåing måtte vi stoppe for å spise litt. Begynte å bli lenge siden frokost.

Etter matpausen bestemte vi oss for hvilken vei vi skulle gå videre. Mot en topp… Fjellklatreren Frøydis var jo med. Etter kanskje et kvarter skjedde det skjebnesvangre.. Chiko gikk først, så kom Frøydis bak han, Neo bak Frøydis og så Øyvind og Silje bakerst. Plutselig ser vi Neo hopper høyt i været samtidig som han skriker. Da vi ser ned på bakken ser vi en hugg orm, og det går opp for oss at han er bitt av orm. Nei nei!

CIMG0496

Neo la seg rett ned og pleiet sin syke labb, med å sleike den. Stakkars vennen! Takk og pris at Øyvind var med på turen, han bar stort sett Neo hele veien tilbake til bilen. Frøydis og jeg forsøkte å hjelpe til, men han er stor og tung. Men heldigvis lå han helt stille. Det var nok fryktelig vondt. Vi kom oss til bilen så fort vi kunne og startet på den lange turen hjem. Da vi omsider kom nærmere Gausdal igjen, og det ble signal for mobil, fikk vi tak i Dyrlege-Halvor. Flaks for oss hadde han vakt og ba oss skyndte oss hjem til Gjøvik. Turen gikk greit, uten stopp.

Vel fremme hos dyrlegen var labben blitt veldig hoven, blødde og verket. Neo var så slapp.. Dyrlege Halvor var veldig flink, og ga Neo masse styrkemedisiner. Siden jeg ikke er noen dyrlege er det ikke så lett å fortelle om behandlingen, men han fikk til sammen 2 liter saltvann i løpet av det neste døgnet, litt motgift, antibiotika og metadon. Da Dyrlege-Halvor er vår nabo var vi så heldige å få med gutten vår hjem i løpet av lørdagskvelden. Det var kos. Han var en veldig flink pasient!

CIMG0493

Han lå helt rolig i buret hele tiden, nesten uten å gråte! Det er imponerende. Natten forløp uten nevneverdig med søvn. Vi lå på stua hele gjengen. Neo i buret, Silje på sofaen og Øyvind på gjesteseng. Det var ikke så lett å få plass i buret med alt utstyret, så Neo satt og gråt store deler av natten.

Siden han ikke hadde tisset siden vi var på fjellet trodde vi til tider det var det han gråt for, og gikk ut.. Men da bare la han seg. Veldig morsomt klokka to om natta hehe. Klokka sju på morgenen ga vi opp og stod opp. Da la vi Neo utenfor buret, og gjett om han sov! Halvor var innom mange ganger i løpet av søndagen og de påfølgende dagene. Han må kunne sies å yte mer service enn hva som er forventet!

CIMG0495

Søndag kveld ble vi alle veldig lettet, ca 30 timer etter forrige do besøk tisset gutten! JIPPI! Vi fikk masse god støtte, Neo fikk til og med en blomsterbukett levert på døra!

I løpet av tirsdag kom han seg veldig, og onsdagen, da var han nesten frisk igjen! Heldigvis at møtet med ormen tross alt gikk bra!

Skogstur

Etter utrolig mange deilige og varme dager, i solen… Kom det en varm dag, men uten så masse sol. De dagene det har vært masse sol og godt og varmt har Neo variert med å ligge og sole seg, og å ligge inne på det kalde gulvet. Tilpassningsdyktig gutt altså. Det skal han ha.

Vel.. Vi bestemte oss for å gå en tur i skogen. Siden det var varmt, men ikke stekende sol, tenkte jeg at vi kunne gå en ganske lang tur. Utstyrt med det meste la vi i veg. Vi kom ikke så langt egentlig… Oppe i skogen, kunne Neo få lov til å gå litt løs. Rett etter at jeg slapp han ble jeg gående et stykke forrann, tror han fant noe spennende å lukte på. Siden jeg er veldig redd for slanger (les alle slags krypdyr) går jeg med blikket veldig nøye festet på bakken, slik at jeg er klar til å evakuere om noen slanger skal vise seg.

CIMG0087

Siden Neo gikk litt bak meg snudde jeg meg for å se om han kom, det gjorde han ikke. Kanskje like greit, for i skogkanten en 10 meter unna meg der står fru elg og hennes to søte barn. Hrmf… Som den uerfarne skogsvandrer jeg er, måtte jeg se to ganger, den hadde jo ikke horn, og da kan det kanskje være en hest? Men nei… Det var en elg.

For å avlede Neo løp jeg mot han, for det er så gøy at da følger han kjapt etter. Så fikk jeg han til å sitte, og vi tok på båndet igjen, og så gikk vi sammen tilbake til elgene og så litt på dem. Neo la ikke sånn veldig merke til de der elgene, for det var noen blomster i nærheten som luktet minst like godt. Sånn for sikkerhetsskyld snudde vi og gikk hjem. Det ble en mye kortere tur enn hva jeg hadde tenkt, men en mye mer begivenhetsrik tur da.

Ut på tur….

Neo elsker å gå tur og nå har vi funnet en «ny» vei å gå. I skogen, rett ovenfor der vi bor, kryr det av skogsveier og stier og derfor kan vi plutselig havne en plass vi aldri har vært før. (Det sier vel kanskje mest om hvor lite vi kom oss ut før vi fikk Neo. Har jo bodd her i fire år.)

Vi pleier å lure oss til å slippe Neo løs og da kan det være lurt å gå litt «off-pist». Sjansen for å møte noen blir mindre og Neo ELSKER å flakse rundt. Han går sjelden mer enn 10 meter foran eller bak oss uansett og kommer stort sett når vi roper på han…. hvis det bare ikke skjer noe som er mer spennende akkurat da.

IMAGE 009

Bildet er tatt med kameraet på mobilen. Yes… har ny mobil. 🙂

Rocky!

I dag har det regnet nesten hele dagen. Ganske kjedelig. Etter å ha forstått at det ikke ville bli noe bedre gikk vi ut på tur. Egentlig skulle det være en liten tur. Vi gikk ut i skogen, og fortsatte å gå. Vi gikk til Skistua. For å komme dit måtte vi krysse myrer, snø, vanndammer, elver og andre hinder laget av snøsmeltingen. Vi gikk til og med litt «off piste», det var gøy! Helt fantastisk!

Da vi først var på Skistua gikk vi bort til Rocky en tur. Han var hjemme, og fikk lov til å komme ut for å leke. Enda noen så ut som drukna katter og det øsregnet.

IMG 2102

 

Det var lenge siden sist, så vi trodde Rocky skulle vært mye større enn Neo, men de er fortsatt ganske like. Rocky har en god del større hode og tunge, og ikke minst potene! De er store ved siden av Neo sine. Siden det regnet skikkelig fikk vi ikke tatt noen bilder. De lekte veldig fint sammen, fortsatt ingen krangling om hvem som er sjefen. Det var litt urettferdig at den ene kom nyhvilt ut for å leke, mens den andre hadde gått en lang tur.

Rocky har lært å rulle seg i vanndammer, heldigvis lærte han det ikke bort..

Hjemturen gikk via lysløypa til Eiktunet, der var det ikke riktig så mange hinder, men det var like vått..