Stikkordarkiv: lege

Sykdom

Vi er heldige som har en frisk og rask unge, egentlig. Rett før jul ble hun likevel syk, forkjølelsen har inntatt Amelia sin nese. Etter en ukes tid med hosting tok vi kontakt med legen 22. Desember. Kontoret er stengt i julen, så vi synes det var greit å høre før stenging for sikkerhetsskyld. Beskjeden var å avvente og ta kontakt igjen om hun ble verre. På kvelden 22. la vi henne i sju tiden, en times tid etterpå våkner hun og hoster skrekkelig (det smeller og skraper i brystet). Hun hyler og hoster og hørtes rett og slett skrekklig hås ut. Vi bestemte oss for å ringe legevakten og etter litt frem og tilbake fikk vi lov til å komme ca 22.30. Amelia var da MYE bedre, men den snille legen antok noe med bihulene og anbefalte saltvannsnesedråper og antydet at hostingen kunne være falsk krupp. Temmelig beroliget reiste vi hjem. Rundt klokka to våknet vi av at Amelia gispet etter luft og hostet skrekkelig, igjen. Det var inn på badet med åpent vindu og så roet det seg ned, igjen. Hun sovnet på armen og vi la oss igjen. Klokka tre var det på’n igjen med samme prosedyre. Stakkars lille baby!

På dagen den 23. lå hun i vogna i hagestuen til mormor og sov, deilig tror jeg. I alle fall sov hun i drøye tre timer…  Litt redusert og fortsatt forkjølet snakket jeg med legen igjen, jeg er blitt en legeterrorist, og han antok også falsk krupp. Han forklarte at dette kom at et virus og vi fikk råd om kulde og fuktighet mot anfallene. Heldigvis har vi sluppet å praktisere rådene, da hun ikke har hatt flere anfall.

Nå er neseforkjølelsen så godt som borte og Amelia er fornøyd med at hun slipper den blåsnørrsugern. Den er EKKEL synes hun, mens vi synes den er effektiv! Med ondt skal ondt fordrives…

Fortsett å lese Sykdom