Stikkordarkiv: kjeller

En vegg fra eller til…

Tiden flyr fort i godt selskap er det noe som heter, vi må tydeligvis være i godt selskap for jammen meg går tiden fort. Det er allerede midt i oktober (på mandag). I går kom den første snøen, eller det blir vel faktisk den andre, for den første kom i september. Heldigvis ble den like fort borte denne gangen, men vi skjønte alvoret og nå har vi vinterdekk på begge bilene. Greit å ha det unna gjort.

Nok ”tomprat”, sakens kjerne er at det har gått fremover med huset.  Denne uken har de fylt inn til muren, og vi var veldig forventingsfulle. I dag kjørte Øyvind forbi for å dokumentere og blogge litt mer. Vi har jo merket oss kommentarene om at vi har vært litt for sløve.  I dag kom SJOKKET! Muren har sklidd ut! Hjelp!!!!

Fortsett å lese En vegg fra eller til…

Hus og husting…

CIMG2071   CIMG2094
Alle rør er på plass og det er klart for legging av radonteppe.

Det skjer ting på tomta! JIPPI! Det er veldig spennende. Nå har vi fått oss varmekabler i kjelleren, og samtidig med det ser vi størrelsen på rommene litt bedre. Men det ser fortsatt veldig lite ut. Innimellom tror jeg vi får et dukkehus!

CIMG2100   CIMG2122
Mureren har fått opp en høyde med Leca og varmekablene legges.

Fortsett å lese Hus og husting…

Kjeller på en-to-tre.

Gravingen er ferdig. Takk til Paul Berg for godt arbeid! (Det gjenstår å fylle inntil muren og slikt, da)

Nå skjer det forøvrig mye på tomta og vi ser fremgang fra dag til dag. I løpet av en god uke har vi nå gått fra et hull i bakken til å få bunnledningene på plass. Denne uka skal det isoleres og legges radonsperre. Og så er det forhåpentligvis snart klart for å støpe gulvet. Moro!

CIMG1990

CIMG2002

CIMG2052

Ellers driver vi og lager avtale med elektrikeren. Forhåpentligvis blir vi enige om en pris vi begge kan leve med. 😉 Planen er å ha litt småfancy «smarthus-styring» og veldig mange forskjellige løsninger og leverandører er vurdert. Det vi ønsker går stort sett ut på å styre varme og lys i denne omgang. Vi har valgt en løsning som rimelig enkelt kan utvides senere og dermed lettere kan tilpasses lommeboka.

På fredag skal vi på «Gjør din bolig bedre»-messa i Oslo, nærmere bestemt i Valhall Arena. Vi var der i fjor også, men nå har vi en del mer konkrete ting å se etter. 🙂