Stikkordarkiv: kjøkken

Koketopp, ovn og vaskekum på plass

Etter å ha ventet litt en god stund på noen håndtverkere som igjen ventet på noen leverandører som igjen ventet på gud vet hva, har det meste nå ordnet seg. Alle hvitevarene, med unntak av ventilatoren, er satt inn. (Ja, vi griller en del om dagen…)

Vi har ikke fått testet altfor mye enda, men ovnen steker både pizza (veldig viktig!) og boller. Og som en fin bonus blir ikke glassplata eller noe annet på fronten varmt å ta på. Det er imponerende bra.

Touch-screen koketopp... :)

Fortsett å lese Koketopp, ovn og vaskekum på plass

Bare rør…

Kjøkkenet er nå så godt som ferdig. Innimellom skruingen vår, har rørleggeren vært innom og fikset litt rør til både oppvaskkum og oppvaskmaskin.

Fiorin lys eik, heter kjøkkenet.   Rør i rør overalt.

Det er likevel langt fra alt han har gjort… Nede i teknisk rom, har de (han måtte ha hjelp, stakkar) klart å få båret vår supre 300l varmtvannsbereder. Det er jo en prestasjon i seg selv å få den ned stigen. 🙂

Stor emballasje... Stor tank.  Mange deler. De har helt sikkert en funksjon alle sammen. 

Etter hvert ble den plassert fint borte i hjørnet og teknisk rom begynner nå å bli veldig teknisk. 🙂

Fortsett å lese Bare rør…

Vel…

Jeg begynner å lukte lunta, jeg er neglisjert… Turene mine nå fortiden er ikke uten bånd i skogen, men i bånd nede i asfaltjungelen. Ikke at jeg skal klage sånn egentlig, å gå tur med mamma’n min er genialt, hun går så ekstremt sakte at jeg rekker både å lukte og tisse på de aller fleste busker uten problemer. Men, mye trim kan det jo ikke sies å være å rusle rundt i daffedempo… Men men, vi kommer nok sterkere tilbake tenker jeg.

Ellers  er livet ganske greit i varmen, jeg liker sol og varme. Det er flott å ligge på verandaen, enten å sole seg eller å sløve i skyggen.  Denne helgen har vi tilbrakt stort sett nede i ghettoen. Vi er der mer og mer, men jeg tror jeg kan like meg der om de bare det kommer noe litt mer behagelig liggecomfort dit. En haug med papp er ikke akkurat hva jeg foretrekker.

Sånn skal det altså bli.   Jeg slapper av overalt, jeg. Bare jeg slipper å være alene.  

Greit å starte i et hjørne.   Underskapene kommer kjapt på plass. 

Fortsett å lese Vel…

Full steam ahead!

Vi har fått ønske om nye bilder av huset…. Og nå har vi virkelig litt å ta av. Tempoet er høyt nå i innspurten og byggmester Fuglerud skal virkelig ha ære av god flyt og koordinering. Snekkerne er så godt som ferdige og nå løper det både elektrikere og rørleggere rundt. Alt er i rute til innflytting om en måneds tid.

Tips: Klikk på det første bildet og trykk deretter pil høyre eller venstre på tastaturet for å bla. Trykk Escape eller ‘X’ på tastaturet, eller hvor som helst utenfor bildet med musa for å avslutte. Nederst vil du som regel se en liten bildetekst. 🙂

Hver stein legges med milimeterpresisjon... Uten snor eller kryss.   Lik stein, både i gangen oppe og nede.
Murerne har stått på og vi har nå skifer både her og der… 🙂

Fortsett å lese Full steam ahead!

Husprosjektet går mot slutten…

… nesten. Det begynner i alle fall å ta veldig form inne i huset vårt! Før 17. mai-helgen ble snekkerne ferdige med å legge parkett i 2. etasje, samt at de fleste dørene oppe er satt inn.  Det blir så fint! Dørhåndtak har vi også, etter at jeg tok en sjefsavgjørelse onsdag. Skumle greier, men tror det blir bra.

CIMG3871

Dørhåndtak finnes i utallige fasonger, farger og PRISKLASSER. Siden vi trenger en 10-12 dørhåndtak, kan det lønne seg å sjekke prisen. Jeg fant et par tre fine alternativ på Montèr, og prisen var fra 100 kr stk til en 6-700 kr pr. stk. Det blir jo litt forskjell på sluttsummen, så denne gangen vant fornuften og jeg kjøpte de til 100,- pr. stk. Øyvind godkjente de heldigvis, om enn litt under tvil ;-).

CIMG3849   CIMG3863 

Fortsett å lese Husprosjektet går mot slutten…