Stikkordarkiv: isolasjon

Silje sa: Bli lys! Og det ble lys…

Ikke bare ble det lys…. Det ble alle mulige slags strøm-duppeditter. Elektrikeren har drevet noen dager nå og puslet med litt av hvert. Downlights har vi skrevet om før, men nå er det sannelig blitt mange flere av de. 🙂

Ellers begynner det virkelig å ligne noe nede i teknisk rom i kjelleren. Dataskapet er satt opp og vi får 24 porter å leke oss med i første omgang. 😉 Det er strekt cat6-kabler ut i de aller fleste rom herfra og dermed kan vi sende både datatrafikk og lyd/tv-signaler dit vi ønsker.

Dataskap må en ha.   Det burde være nok porter en stund i hvert fall. :) 

Ellers har selve «hjernen» til huset ankommet. Vi har jo skrevet litt om smarthus før. Det går i enkelthet ut på å styre litt lys og varme utover å ha en bryter for av og på. Vi kan sette opp forskjelige scenarier (spesiell belysning for «kosemiddager» eller tv-titting…?) og styre ting ut fra variabler som ukedag og tid på døgnet.

Fortsett å lese Silje sa: Bli lys! Og det ble lys…

Enda en helg…

Hui hvor det går, om to uker så sitter vi på flyet og koper. 🙂 Og så sitter vi der da, og sitter og sitter og sitter… Jeg har fått beskjed av legen om å drikke masse vann og å ”trimme” litt underveis, så jeg får hoppe opp og ned som det passer seg! Hihi.

Nå har snekkerne tatt påskeferie, makan til luksus! Vi andre har igjen tre dager før påskeferien 2008 kan gjøre sitt inntog. Det går fort da, tross alt!

CIMG2892 
Gå forsiktig…

Frem til nå har vi hatt ”gulv” i hele huset, slik at vi har kunnet gått fritt rundt og inspisert. I dag da vi åpnet døren, ble vi møtt av en slagmark. Det er lagt gulv i stuen og på vaskerommet. Kontoret har også gulv, men det er jo støpt, da. I andre etasje er det tett gulv på badet og litt rundt om kring ellers, men stort sett er alt helt åpent og nylig isolert. Isoleringsbilen var der denne uken. De sprøyter inn isolasjon, og da tettes det vist ekstra godt i kriker og kroker. Det blir bra, for både Neo og jeg er frysepinner, som liker å ha det godt og varmt rundt oss. Det er gjort samme prosedyre i ytterveggene tidligere, så jeg tror huset blir tett og varmt.

Fortsett å lese Enda en helg…