Stikkordarkiv: Hus

Ørlitt leilighet-styling og valg av eiendomsmegler

Nå skal vi selge leiligheten snart. Vi flyttet inn i flunka nye leiligheter for 6(!) år siden, så det er ikke allverden å gjøre her. Noe småtteri har vi likevel puslet med.

Vi har malt muren bak ovnen i stua og skapet på badet har også fått et strøk maling slik at begge deler nå er skinnende hvite. Vi har også lysnet opp vinduskarmer og bjelker med en slags matt hvitfarge. Per Kristian har hjulpet oss masse og har både satt opp glassbyggervegg og fikset god belysning på badet. Tusen takk! Vi har sikkert gjort noe mer og, men det husker jeg ikke i farten. Det vil si, vi har jo ryddet en del og kjørt bort 30 pappesker med… ehhh… ting… bort til Bråstad Brua for oppbevaring.

En del av planen med glassbyggersteinene var å få inn noen fine hyller på siden av de inn mot veggen. Og det har vi nå fått på plass. Festene ble kjøpt på nett og hyllene bestilte vi av Sagstuen her på Gjøvik. Vi synes det ble ganske så fint. 🙂

CIMG2748    CIMG2759

Fortsett å lese Ørlitt leilighet-styling og valg av eiendomsmegler

Bedre sent enn aldri…

Husbyggerne har vært dårlige på bloggfronten den siste tiden. Heldigvis gjelder det bare bloggerne og ikke snekkerne. Snekkerne jobber nemlig for fullt, så det går fremover med stormskritt, enn så lenge. Vi frykter det kan komme tregere tider… hehe.

CIMG2637  CIMG2650

Vi har hatt et nytt møte med elektrikeren. Forhåpentligvis får vi nok stikkontakter på rett vegg og lyspunkter i taket der vi trenger lys. Det er ikke så lett å se for seg alt enda, men det blir helt sikkert bra, og vi gleder oss.

Fortsett å lese Bedre sent enn aldri…

Vi har fått tak!

Vi har fått tak, i alle fall takstoler og noe platestyr oppå der igjen. Det er så tøft! Var ikke helt ferdige med hele taket da jeg var der for å ta noen bilder, men det er da utrolig fremgang likevel. Lurte meg bortom tomta en liten tur, etter å ha vært ute på et oppdrag. Det skjer virkelig ting, selv om det ikke var noe å se til snekkerne, men bilene deres stod der så antar de bare hadde en liten velfortjent pust i bakken.

CIMG2585

Spennende at de fikk huset litt under tak til jul, selv om det ikke er så mye tak som vi hadde sett for oss på vårparten.

Fortsett å lese Vi har fått tak!

Huset tar form!

Etter en litt (?) forsinket oppstart er byggingen nå så godt i gang at vi ser konturene av første etasje. Reisverket i første etasje er oppe og bjelkelaget i andre etasje er stort sett ferdig lagt. Det manglet litt på ”badet”, om vi orienterte oss rett. Vi var inne i ”huset” for første gang i går, og flere overraskelser kom selvsagt. Det virker litt trekkfullt der enda. 🙂

CIMG2543  CIMG2549

Øyvind synes kjøkkenet virket stort, og jeg synes garasjen og huset i seg selv ser større ut enn antatt. Men.. disse inntrykkene kan fort endre seg undervegs. Da vi var der første gangen og så kjelleren synes vi det så lite ut, nå synes vi det så ganske vanlig ut, så vi får håpe det ikke går tilbake til å se lite ut. 🙂

Fortsett å lese Huset tar form!

Kjøkken i boks

For å komme i mål med kjøkken har det tatt ¾ år. Vi har hatt forespørsler inne både her og der. De fleste tegningene har etter hvert blitt veldig like. Det er noe vi har gjort bevist, for å få sammenlignet på pris. Helt til sist har Monter, Byggmakker og Ikea vært de vi har vurdert i mellom. Ikea falt ut etter at fronten vi hadde sett på ble tatt ut av sortimentet nå i høst. Vi hadde også et annet alternativ der, men etter diverse problemer med tegneprogram og greie priser andre steder, ble de valgt bort.

Byggmakker kom på banen igjen etter tips fra en venninne om at de hadde to nye serier, Fiorin og Cello. Cello var det helt klart rimeligste, men ble etter hvert valgt bort, blant annet på bakgrunn av mindre utvalg i deler.

Vi har stått igjen med Fiorin vs Monter. Begge frontene er liggende eikestruktrur. Kjøkkentegningene ble temmelig like, og forholdsvis enkelt å sammenligne tilbud. Både tilbudet fra Byggmakker og tilbudet fra monter er med ferdig monterte skrog, noe vi anser som en stor fordel fremfor blant annet Cello og Ikea. Vi skal nok få skrudd nok likevel! Etter en god del frem og tilbake har vi bestemt oss. Det blir kjøkken fra Byggmakker, Fiorin, celine lys eik. Valget har blitt tatt med hovedvekt på pris, men også utseende har spilt en stor rolle.

Dette blir mest sannsynlig det nye kjøkkenet vårt.

Fortsett å lese Kjøkken i boks

En vegg fra eller til…

Tiden flyr fort i godt selskap er det noe som heter, vi må tydeligvis være i godt selskap for jammen meg går tiden fort. Det er allerede midt i oktober (på mandag). I går kom den første snøen, eller det blir vel faktisk den andre, for den første kom i september. Heldigvis ble den like fort borte denne gangen, men vi skjønte alvoret og nå har vi vinterdekk på begge bilene. Greit å ha det unna gjort.

Nok ”tomprat”, sakens kjerne er at det har gått fremover med huset.  Denne uken har de fylt inn til muren, og vi var veldig forventingsfulle. I dag kjørte Øyvind forbi for å dokumentere og blogge litt mer. Vi har jo merket oss kommentarene om at vi har vært litt for sløve.  I dag kom SJOKKET! Muren har sklidd ut! Hjelp!!!!

Fortsett å lese En vegg fra eller til…

Hus og husting…

CIMG2071   CIMG2094
Alle rør er på plass og det er klart for legging av radonteppe.

Det skjer ting på tomta! JIPPI! Det er veldig spennende. Nå har vi fått oss varmekabler i kjelleren, og samtidig med det ser vi størrelsen på rommene litt bedre. Men det ser fortsatt veldig lite ut. Innimellom tror jeg vi får et dukkehus!

CIMG2100   CIMG2122
Mureren har fått opp en høyde med Leca og varmekablene legges.

Fortsett å lese Hus og husting…