Stikkordarkiv: graving

Strømmen er skrudd på.

Veldig mye har nå skjedd på relativt kort tid. (Såpass kort tid at vi ikke har rukket/orket å blogge så hardt underveis.) Vi har solgt leiligheten og flyttet 92,7% helt ferdig inn i nyhuset!!! Men… Ting må jo dokumenteres i omtrentlig riktig rekkefølge. Derfor vil det bli en del småinnlegg fremover som egentlig er bakover… Tog du’an?

Strøm, ja. Det må en jo ha. Vi har “levd” på byggestrøm en god stund, men Paul Berg troppet for en stund siden opp og gravde en liten grøft ned til veien. Så var Eidsiva Energi her og la ned en liten hybridkabel. Hybrid-delen vil si at vi har et tilleggsrør klart for fiber, bare Eidsiva får ut fingeren og legger det ned i Trondhjemsvegen…

Fin grøft.   Da er kabelen lagt fram til inntaket.

Fortsett å lese Strømmen er skrudd på.

En vegg fra eller til…

Tiden flyr fort i godt selskap er det noe som heter, vi må tydeligvis være i godt selskap for jammen meg går tiden fort. Det er allerede midt i oktober (på mandag). I går kom den første snøen, eller det blir vel faktisk den andre, for den første kom i september. Heldigvis ble den like fort borte denne gangen, men vi skjønte alvoret og nå har vi vinterdekk på begge bilene. Greit å ha det unna gjort.

Nok ”tomprat”, sakens kjerne er at det har gått fremover med huset.  Denne uken har de fylt inn til muren, og vi var veldig forventingsfulle. I dag kjørte Øyvind forbi for å dokumentere og blogge litt mer. Vi har jo merket oss kommentarene om at vi har vært litt for sløve.  I dag kom SJOKKET! Muren har sklidd ut! Hjelp!!!!

Fortsett å lese En vegg fra eller til…

Kjeller på en-to-tre.

Gravingen er ferdig. Takk til Paul Berg for godt arbeid! (Det gjenstår å fylle inntil muren og slikt, da)

Nå skjer det forøvrig mye på tomta og vi ser fremgang fra dag til dag. I løpet av en god uke har vi nå gått fra et hull i bakken til å få bunnledningene på plass. Denne uka skal det isoleres og legges radonsperre. Og så er det forhåpentligvis snart klart for å støpe gulvet. Moro!

CIMG1990

CIMG2002

CIMG2052

Ellers driver vi og lager avtale med elektrikeren. Forhåpentligvis blir vi enige om en pris vi begge kan leve med. 😉 Planen er å ha litt småfancy «smarthus-styring» og veldig mange forskjellige løsninger og leverandører er vurdert. Det vi ønsker går stort sett ut på å styre varme og lys i denne omgang. Vi har valgt en løsning som rimelig enkelt kan utvides senere og dermed lettere kan tilpasses lommeboka.

På fredag skal vi på «Gjør din bolig bedre»-messa i Oslo, nærmere bestemt i Valhall Arena. Vi var der i fjor også, men nå har vi en del mer konkrete ting å se etter. 🙂

Ja da er vi i gang igjen!

Da er vi i gang igjen etter ferien. Tredje uka etter sommerferien startet i dag. Tiden går fort I godt selskap, eller når man har det travelt, er det ikke det det heter? Dagene har blitt både lange, og travle! Som ”vanlig” når dagene blir travle så blir jeg forkjølet. Er det mulig? Jeg er nå proppet full av c-vitaminer.

Som vi tidligere har skrevet er vi nå i gang med gravingen. Det er så stilig! Endelig så skjer det ting. Men… Det skjer som vanlig litt for mye. De fant selvsagt (de = graverne) mjøsmorene på tomten, hva i alle dager er det?

CIMG1984 CIMG1978

Fortsett å lese Ja da er vi i gang igjen!

Da er spaden satt i jorda!

Gravingen ble (enda) litt utsatt da gravemaskinene ble sendt i hui og hast til Fluberg etter flommen. Det er på en måte godkjent grunn…., men bare under sterk tvil. 🙂 I tillegg har vi gått litt frem og tilbake med hvordan vann og avløp skal legges opp. Ulike løsninger har blitt vurdert og vi har funnet den vi tror er smartest. Om den kan gjennomføres, får vi svar på i morgen. *krysse fingrene*

Stille før stormen...
Tomta kl. 09:01 i dag tidlig.

Fortsett å lese Da er spaden satt i jorda!