Stikkordarkiv: Eja

Høsten har kommet!

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe, har hatt det så travelt med andre ting! Tiden flyr av sted. De to siste helgene har jeg vært sauehund! Det er spennende! Jeg trenger litt opplæring i å finne sauene, men når jeg endelig finner ut at de er funnet, da er jeg klar til å jage de… Med andre ord, jeg er kanskje ikke helt komfortabel med sauehundbegrepet. Men, jeg har hatt tre – fire deilige dager i skogen på Hågår. Fri som fuglen! Fantastisk!!! (dessuten ønsker jeg å presisere at jeg er jo ingen sauehund, med en Nova Scotia Duck Tolling Retriver, men ups… jeg foretrekker betegnelsen selvstendig…)

I år var vi ikke med den første helgen på jakt etter sau, men vi har stilt opp på jakt etter unnasluntrerne, og det har gitt god uttelling for nå er alle på plass! De siste sauene kom inn på onsdag, er den siste meldingen vi har fått. Så nå er det bare å holde seg unna skogen, til de er ferdige med å fange Erik Elg.

Ut på tur... aldri sur!

Fortsett å lese Høsten har kommet!

Takk for meg…

Heisann, da har jeg vært på bybesøk! Og det har totalt sett vært fint, men nå begynner jeg å glede meg til å komme hjem. Ikke for det, jeg har vært så heldig at jeg har fått med sengen min på ferie, og det er behagelig, da vet jeg hvor jeg skal sove og hvor jeg kan slappe av når jeg vil det. Et skikkelig behagelig og kjent hvilested. Men jeg savner livet mitt litt.

Første kvelden her var litt tøff. Jeg ble hentet ganske sent på kvelden, plassert i reiseburet mitt og før jeg rakk noe særlig mer ble jeg dusjet. Hrmf… Det skal sies at jeg fikk masse oppmerksomhet av det. Børsting og enda mer børsting. Og litt kosing. Grunnen til at jeg måtte dusje var vist at jeg måtte freshe meg opp litt for og få draget på noen av byguttene. Og jada, hehe jeg har fått litt draget på Charm. 😉

CIMG0838 CIMG0862

Huset mitt ble plassert ganske midt i stuen, like ved ovnen. Å, så deilig. Jeg liker meg der. Det er et teppe over også, for å få det så lunt som mulig. Jeg har full oversikt likevel, så det er fint å være meg. Jeg har funnet roen i huset mitt nesten hver natt. Det var en natt, natt til onsdag, som jeg ikke klarte det, og da fikk jeg låne matta til Neo. Men det var bare den ene natten.

Lørdag var vi og gikk en tur i byen, de trodde jeg ville like det. Og jo da, det var greit nok. Men jeg ble litt sliten av at Neo stresset sånn. Skjønner ikke hvorfor han stresset slik, det var da ikke så stort.. Men men. Kanskje han ønsket å vise meg hvor mye fint han har rundt seg også, siden han vet jeg har det så fint hjemme hos meg. Ikke vet jeg.

CIMG0847 CIMG0850

Søndag fikk vi besøk av en som heter Ruben, og så gikk vi på tur med han. Og underveis traff vi Bente og Bonnie, så det var litt av et følge inne i skogen her. Men det var en fin tur, hvor det ikke var båndtvang. OG det likte jeg. Det er så deilig å få gå i sitt eget tempo.

CIMG0857 CIMG0860

Mandag var jeg med Neo og Øyvind på jobb. Det var veldig koselig. Jeg fikk låne huset Neo har på jobben, og koste meg der. På ettermiddagen gikk vi en lang tur i snøen. Synes selv det gikk veldig fint, med tanke på hvor korte bein jeg har og hvor mye snø som lå midt i vegen. Det var litt slitsomt, for både Neo og jeg måtte ha bånd, og vi ble ikke enige med Silje om hvilket tempo eller hvilken veg vi skulle gå. Da vi kom hjem var det deilig å hvile foran ovnen igjen.

CIMG0861

Tirsdag var vi hjemme nesten hele dagen. Med unntak av en lang tur midt på dagen. Neo, Silje og jeg gikk en ganske lang tur. Neo måtte gå i bånd mens jeg fikk gå en god del løs. Deilig. Skjønner ikke helt hva han tuller med, men han overhører det når noen roper på han. Og derfor blir de sinte på han. Jeg blir litt nervøs, men skjønner fort at det ikke er meg de maser på likevel. Jeg synes det er greiest å oppføre meg slik at alle er fornøyde jeg, det er da ikke noe koselig med sure og sinte mennesker. Men han er vel litt annerledes laget enn meg da.

Onsdag var vi med på jobb igjen. Det var like fint som sist. Kanskje litt morsommere for det kom så masse mennesker innom. Og disse kunne jeg boffe på. Neo er snill og hjelper meg. Silje var borte den kvelden så vi gikk tur uten henne.

En kveld vi var ute og måkte snø møtte vi en skummel mann, jeg boffet skikkelig på han, men tror jeg dreit meg litt ut for det var ikke postmannen, det var en som bodde her. Men hallo! Hvordan kunne jeg vite det? Men mannen var snill, han klappet meg og snakket med meg likevel. Takk og lov at han ikke ble sinna, det ville jeg ikke likt.

Torsdag gikk vi en tur sammen alle sammen, og det var koselig. Litt kjipt at jeg har fått mensen i dag. Jeg fikk ikke lov til å gå løs. Enda jeg lovet å være lydig, men de sa at det var mitt eget beste. Ikke deg vi ikke stoler på, det er slike gale hannhunder. Og det kjøper jeg. Tror ikke det er noe særlig å bli alenemor på nåværende tidspunkt. For sikkerhetsskyld ligger jeg en del i buret mitt. Neo bryr seg egentlig ikke om at jeg har mensen, men de stoler ikke helt på det. Så setter tross alt pris på at de beskytter meg.

CIMG0854 CIMG0841

Da jeg kom, turte jeg ikke spise noe annet enn min egen mat. Men nå har jeg funnet ut at Neo sin mat er veldig god den og. Han mener min er god, så vi har byttet på litt. Noen har forsøkt å nekte oss, men vi er til tider de aller lureste. Jeg har virkelig falt for et margbein som ligger på gulvet her. Det er nesten slik at jeg håper det blir med meg hjem. Det er jo så kjekt å ha noe å tygge på. Det setter jeg virkelig pris på. Jeg har også fått lov til å ligge litt på fanget i stolene her, og jeg har tatt meg en frihet til å hoppe opp på egenhånd også. Måtte passe på en lue som lå der, for jeg har glemt bamsen min hjemme.

Nå er det bare en dag igjen til jeg skal hjem, og jeg ser frem til å møte familien min igjen. Jeg kommer nok likevel til å savne dagene på jobb og turene sammen med Neo om kvelden. Men borte bra, hjemme best!

Da har hun kommet…

…denne lille damen. Vi var og hentet Eja på Eina i går kveld. Hun skal være her en hel uke mens morfaren min er i syden. Han er på Gran Canaria. Heldig, tror jeg da.. Skal vist ikke være snø der, og det er greit for den bare setter seg bare fast i potene mine.

CIMG0833

Eja er utrolig dristig. Hun går helt bort til kuene! Jeg for min del holder god avstand, både til kuene og traktoren. Farlige greier. Forsøkte å lure meg bort til den minste som var der, en oksekalv, men halvveis bort oppdaget jeg at mammaen var lovlig tett ved, så jeg pigget av. Satte meg 50 meter bortenfor der det hele skjedde og observerte litt isteden.

Det som ikke er riktig så farlig er katter. Hehe! Jeg fulgte etter Eja og morfar inn i låven, et trygt sted uten kuer. Det vi glemte å ta stilling til var Mia, katten… Jeg ble så overlykkelig for å se henne at jeg løp mot henne. Hun for sin del kunne nok styre seg for hun hoppet opp på en hylle på veggen, og satt der mens jeg måtte forlate låven. Kjedelig!

CIMG0829 CIMG0837
(Jeg har hørt at Eja noen ganger går under navnet «femmern».
Kan ikke helt skjønne hvorfor det.)

Vel, en spennende fredagskveld tross alt! I dag skal vi se om Eja liker seg her i byen. Kanskje hun får draget på Charm?

Ha en god helg!

Voff voff, Neo

PS. Stakkars Eja fikk en forferdelig start på oppholdet her. Tenk, hun måtte rett i dusjen, med påfølgende børsting i laaaang, lang tid.

SAUESANKING

To helger i september har vi vært sauefangere! Den ene helgen, nr. 2, da fant vi rett og slett ingen sauer! Vi var kun med på lørdagen, for søndagen var Silje syk. Første helgen, da fant vi mange. Det er helt fantastisk trim, for alle sammen!

CIMG0566

Lørdagen begynte vi med å gå i ti tiden, og vi var inne igjen i seks sju tiden. Eja og Neo var ganske slitne begge to, da vi kom inn igjen. Men de var ikke de eneste, og om de var mest slitne er også et godt spørsmål.. Vi var en sliten gjeng.

Neo synes sauer er kule, men han er ikke noen sauefinner. Han skremmer de nok mest, men en god erfaring, det var det!

BURSDAG

10. mai hadde Øyvind bursdag. Dagen ble feiret fredag 12. og lørdag 13. mai. Tre dager til ende, ikke måte på 🙂
Fredag hadde vi besøk av masse mennesker, og en hund. Eja. Eja er morsom å leke med, om hun vil. Det er bare det at stort sett så er det Neo som vil leke, og da gidder hun ikke. Damer…

Og alle disse menneskene da, det var spennende. Har aldri vært så mange her før, i alle fall ikke mens Neo har bodd her. Det var veldig forvirrende, for det satt jo noen overalt, så ikke lett å slappe av. Forsøkte vel kanskje ikke så hardt heller, for ryktene vil ha det til at sengen var tilgjengelig… Uansett, det var veldig koselige, men høydepunktet for Neo kom lørdag. En utrolig fin bursdagsfeiring!

2006_bursdag_oyvind.jpg

Øyvind fikk besøk av hele 3 andre hunder. Ah… Det var så gøy. Luna og Siko kom først. Luna er jo yngst, så hun er tøff å leke med. Må bare være litt forsiktige med de tynne bena hennes. Siko er ikke like leken som Luna, egentlig er han ikke leken i det hele tatt, men han er desto mer spennende. Liten voksen mann og erte på seg. Men det gikk fint, selv om menneskene var litt i tvil først, viste det seg å bare være tull. Til slutt kom Oliver. Han er så tøff! Neo ser nok litt opp til han, men Oliver har satt seg i respekt, så i øyeblikket er han sjefen. Helt greit.

Etter litt prøving gikk alle fire hundene helt fint sammen, da var det liv i stua! hehe
Da vi stod opp søndag var det utrolig spennende å snuse rundt, det luktet jo helt anderledes enn det pleier! Var nesten ikke behov for å gå ut, men det var ingen bønn…
Dersom dette er standard for bursdager gleder vi oss til Neo sin 1. års dag! Da blir det liv i leieren…