Stikkordarkiv: Bamse

Nå har jeg endelig fått hilst på Bamse.

Han er stor altså.. Rimelig tøff også, men jeg er tøffest!

Jeg aner fred og ingen fare, reiser på besøk til mormor som vanlig. Den hagen der er kul! Det er bare et par dumme ting der, det blir fort litt masete, for det er ikke gjerde rundt hele hagen så det er alt for fristende å stikke av gårde. Nede i hagen stikker jeg over til Bonnie, hagen hennes lukter skikkelig godt. Ellers er mormor sin hage ganske bra den også, takket være den sky katten som bor der. Han lukter skikkelig godt, i alle fall på avstand. Jeg har ikke fått sjansen til å komme tett innpå han enda. Det som er litt teit er at noen har stjålet gjerdet de hadde ut mot veien, så det er alt for lett å komme seg langt av gårde… Men stort sett går det fint. Vel vel… Nok avsporing.

CIMG1178

Da vi kom ned på lørdag, var det en annen hund på verandaen. Jeg la ikke merke til han med en gang da jeg hadde det veldig travelt med å spore opp katta (fant den ikke nå heller). Men plutselig så skvatt jeg til, der på verandaen sto en skikkelig svær golden etterligning. BAMSE!

Omsider, jeg setter halen til værs, buster den til og gjør meg klar til hilsing! Men hva skjer?! Han gjør akkurat det samme, men boffer veldig i tillegg. Jeg er ikke dårligere, og vips er det litt kaos. Jeg kommer meg inn, uten å hilse… Greit nok.

Setter fart mot kattematen, men nå igjen har noen fjernet den… Makan så uflaks jeg har bestandig.

Etter en god stund kommer Bamse inn, og vi skal få lov til å leke. På grunn av størrelsen, klarer han å få kastet meg i bakken, og jeg lander på ryggen. Filleren! Men… hehe bare pass deg Bamse, jeg klarer på mirakuløst vis å komme meg unna tateren, og da er jeg på topp, vi bråker litt og løper litt. Jeg legger meg ned på teppet og han kommer mot meg, men hehe det skulle han ikke gjort, for dette er min mormor sitt hus! Jeg knurrer skikkelig og gjett hva?! Han blir så redd at han stikker unna og tisser på seg. (og sofaen) 😀

I’m the boss, the one and only 😀

CIMG1184CIMG1185

Etter dette går det mye bedre, jeg får sove i fred under bordet og han spiser opp tyggetauet mitt. Like greit for det er ikke så spennende det tauet da, nå er det i alle fall borte 😉

Bamse, min nye venn?

Nå har jeg fått en ny slektning. Han er en golden retriever, ved navn Bamse og er litt yngre enn meg. Tror han er 1 år og 3 måneder.

bamse

Jeg synes han er kjempe heldig, for han har kommet til Marianne og Håkon. Og Håkon, han er kul! Da jeg var på besøk hos de etter jul, da ble jeg skikkelig kompis med han. Fikk lov til å hoppe opp i sofaen og vaske Håkon. Han hadde laget mat, og smakte veldig godt! Selv om han sa han hadde vasket seg, slik at jeg ikke trengte å gjøre det, men det kjentes ikke ut som om han hadde vasket seg.

Så alt i alt, jeg gleder meg til å treffe Bamse! Har hittil bare møtt golden jeg liker, så tror dette skal gå bra!

VALP

valp_med_tau.jpg

  

Lill’charm-Toller’s Neo Oliver

Den 19. juli 2005 var en fin solskinnsdag. På Gjøvik var det soleseg-vær og i Sandnes kom det 8 valper til verden. En av de var Neo. Han har 6 brødre og en søster. Pappa er Canagold’s Petrie og mamma er Lill’charm-Toller’s Scarlett Ecum.  Tiden fra 19. juli til 9. september gikk tregt. I ventetiden var vi veldig heldige og fikk oppdateringer og bilder av valpene. De var ganske urolige etter hva vi skjønte, så det var ikke bare bare å få tatt bilder av de.

Mens vi ventet på Neo brukte vi masse tid på å diskutere oss frem til et navn. Det eneste vi til tider var enige om var vel at den stakkars valpen måtte få et navn. Det var Øyvind som til slutt fant Neo. Jeg ønsket meg en Noah, en Lukas, en Isak eller kanskje en Leo… Vi brukte også masse tid i dyrebutikker. Kjøpte leker, bur, skåler, turbånd, tannbørste, tannkrem og alt annet den lykkelige selger i dyrebutikken klarte å finne frem.

Utrolig nok kom endelig helgen vi kunne hente lille vennen. Det var så utrolig spennende! Navnet var enda ikke helt klart, og vi viste ikke helt hvilken valp vi kom til å få. Det eneste vi viste om den var at den skulle ha hvit haletupp.

Det var så fint å komme til Sandnes og få se valpene. De var så utrolig søte og små! Mamma’n og pappa’n bodde der begge to, så vi fikk hilst på de også. Pappa’n til Neo var en skikkelig stor type. Oppdretterene synes Neo var det beste navnet, mener å huske vi da stod mellom Neo og Noah. Så da ble det en Neo på oss.  Alle valpene måtte ha et mellom navn på O, Kanadiske byer på O. Da vi så navnet Oliver valgte vi dette. På den måten ble Neo oppkalt etter border collien Oliver. Oliver skal etter hva ryktene forteller være stolt over dette.

Lørdag 10. september.  Endelig! Vi reiste til familien Grude tidlig på formiddagen. Fikk med oss en nybadet og bitteliten, litt redd Neo. Men han var så søt og herlig. Turen hjem gikk veldig bra. Han lå litt i fanget mitt, men for det meste lå han på gulvet ved føttene mine. Vi stoppet og luftet oss litt innimellom. Han var relativt skeptisk til å være unna bilen, så gjemte seg for sikkerhetskyld under den.   Vi var innom Hvittingfoss en tur. Her besøkte vi tante Kari og Magne. Vi var kjempeheldige og traff på Stine, Ida, Maia og Bamse også, og fikk i tilegg servert mat. Både to og firebente. Etter en lang tur hjem kom vi oss endelig tilbake til Gjøvik. Neo hadde klart seg supert hele turen. Ikke ble han kvalm og ikke gråt han. En eksemplarisk valp! (så langt i alle fall)