Stikkordarkiv: bad

Badeinnredningen er (omsider) på veggen.

Innredningen ble skrudd sammen for en stund siden, men ikke festet på veggen før nå. Rørleggerne er også meeeeget travle om dagen og “orket” bare å skru opp selve vasken. Så spurte de oss veldig pent om vi ikke kunne skru opp skapene selv. Som vanlig steppet (stakkars) Per Kristian inn for å hjelpe oss som har tre-fire tommeltotter. 🙂 Nå mangler det bare å få på håndtak og en lampe over speilet. Fint ble det i hvert fall!

Innredningen kommer fra Kvik. Montøren fra Eina.    Og sånn ble det altså! Vakkert! (Litt mørke bilder… vi jobber tross alt mest på kveldstid.)

Badeinnredning på en-to-tr…..tjuetre

Samtidig med at kjøkkenet har kommet opp, har vi prøvd oss på å skru sammen badeinnredningen fra Kvik. Her snakker vi skikkelig flatpakke (dritt). Det betyr halv-kryptiske tegninger som kan forstås på flere måter, kronglete deler som kun passer delvis sammen og ikke minst en haug med deler til overs når vi er ferdige.

Mange pakker.   En god start.

Første høyskap i boks.   To skap igjen...

Fortsett å lese Badeinnredning på en-to-tr…..tjuetre

Bare rør…

Kjøkkenet er nå så godt som ferdig. Innimellom skruingen vår, har rørleggeren vært innom og fikset litt rør til både oppvaskkum og oppvaskmaskin.

Fiorin lys eik, heter kjøkkenet.   Rør i rør overalt.

Det er likevel langt fra alt han har gjort… Nede i teknisk rom, har de (han måtte ha hjelp, stakkar) klart å få båret vår supre 300l varmtvannsbereder. Det er jo en prestasjon i seg selv å få den ned stigen. 🙂

Stor emballasje... Stor tank.  Mange deler. De har helt sikkert en funksjon alle sammen. 

Etter hvert ble den plassert fint borte i hjørnet og teknisk rom begynner nå å bli veldig teknisk. 🙂

Fortsett å lese Bare rør…

Husprosjektet går mot slutten…

… nesten. Det begynner i alle fall å ta veldig form inne i huset vårt! Før 17. mai-helgen ble snekkerne ferdige med å legge parkett i 2. etasje, samt at de fleste dørene oppe er satt inn.  Det blir så fint! Dørhåndtak har vi også, etter at jeg tok en sjefsavgjørelse onsdag. Skumle greier, men tror det blir bra.

CIMG3871

Dørhåndtak finnes i utallige fasonger, farger og PRISKLASSER. Siden vi trenger en 10-12 dørhåndtak, kan det lønne seg å sjekke prisen. Jeg fant et par tre fine alternativ på Montèr, og prisen var fra 100 kr stk til en 6-700 kr pr. stk. Det blir jo litt forskjell på sluttsummen, så denne gangen vant fornuften og jeg kjøpte de til 100,- pr. stk. Øyvind godkjente de heldigvis, om enn litt under tvil ;-).

CIMG3849   CIMG3863 

Fortsett å lese Husprosjektet går mot slutten…

Vi har herved et flislagt bad…

… og det blir kjempefint! Flisene til vaskerommet ble kjøpt inn på Lillehammer, mens det ble Hamar-tur denne gangen. Like greit å bytte på litt. Vi fikk besøkt Anders, søskenbarn, på turen og. Faktisk var han ikke stått opp da vi var svingte innom halv tolv lørdag formiddag… Ungdommen nå til dags! 😉

Flisene ble altså både kjøpt og bært inn forrige lørdag. Tusen takk til Per og Ragnar for supergod hjelp. Det var jo faktisk et snaut tonn som skulle opp trappa og inn. Puh!

CIMG3720

Murerne startet opp tirsdag og var kommet ganske så langt da vi var innom huset på ettermiddagen.

CIMG3730   CIMG3728

Fortsett å lese Vi har herved et flislagt bad…

Ørlitt leilighet-styling og valg av eiendomsmegler

Nå skal vi selge leiligheten snart. Vi flyttet inn i flunka nye leiligheter for 6(!) år siden, så det er ikke allverden å gjøre her. Noe småtteri har vi likevel puslet med.

Vi har malt muren bak ovnen i stua og skapet på badet har også fått et strøk maling slik at begge deler nå er skinnende hvite. Vi har også lysnet opp vinduskarmer og bjelker med en slags matt hvitfarge. Per Kristian har hjulpet oss masse og har både satt opp glassbyggervegg og fikset god belysning på badet. Tusen takk! Vi har sikkert gjort noe mer og, men det husker jeg ikke i farten. Det vil si, vi har jo ryddet en del og kjørt bort 30 pappesker med… ehhh… ting… bort til Bråstad Brua for oppbevaring.

En del av planen med glassbyggersteinene var å få inn noen fine hyller på siden av de inn mot veggen. Og det har vi nå fått på plass. Festene ble kjøpt på nett og hyllene bestilte vi av Sagstuen her på Gjøvik. Vi synes det ble ganske så fint. 🙂

CIMG2748    CIMG2759

Fortsett å lese Ørlitt leilighet-styling og valg av eiendomsmegler

Tak, ledninger, rør……. organisert kaos!

Det er så absolutt på tide med en liten oppdatering på husfronten. Bilder er etterspurt og her kommer de. 🙂 Både snekkere og elektrikere har vært særdeles flittige og har de siste dagene også fått selskap av rørlegger.

CIMG2857  CIMG2869
Tak er allerede på plass i mange rom. Her er «kontor-boden» i 1. etg. og badet
oppe. Legg merke til at badeinnredningen er tegnet inn med sprittusj. 😉

Badeinnredningen blir forresten bestillt fra Kvik. Speilet er allerede handlet inn fordi det skal "bygges inn" i veggen. Valg av alle andre overflater i hele huset er gjort (til og med bestilt) og vi får en blanding av ferdigmalte plater og gips på veggene. Det blir kjempefint… lover.

CIMG2856
Mye datatrafikk skal hit og dit… og det meste
må en liten tur nedom "teknisk rom" i kjelleren.

Fortsett å lese Tak, ledninger, rør……. organisert kaos!

Glassbyggmester Per

Et prosjekt vi har utsatt lenge (les: i flere år) er å få opp den siste veggen med glassbyggerstein på badet. Nå skal vi jo snart flytte, så da var det ikke mer å vente på.

Steinene hadde vi allerede. Det eneste vi trengte var noen til å hjelpe oss 😉 og litt lim. Nå har veggen tørket noen dager og så skal vi fuge og sette på en pyntelist neste uke. Planen er å sette inn noen glasshyller ved siden av etter hvert.

Her går det unna...   Dette blir bra

Vi har også tenkt å male muren bak ovnen og vinduskarmene med det første. Så gjenstår det bare å se om takstmann og helst sju-åtte budgivere blir imponert.