Leker og sånn…

For tiden så lever og bor vi i 2. etasje i huset vårt. Det er her vi leker, bader, sover, ser på tv og slapper av. 1. etasje brukes stort sett til spising og klesvask, og sistnevnte gjør jo egentlig vaskemaskina og ikke vi… Men oppe begynner det å bli fult. Vi ser nå som Amelia blir litt og litt større at lekene også blir større og større, kan nevne strykebord, dukkevogn, dukker og et ønske om både det ene og det andre. Vi har derfor tenkt hva med kjelleren? Kunne det ikke vært noe og ha lekerom der nede? Så kunne rommene til jentene være rolige oaser for bøker og søvn? Ja, og natuligvis med plass til noen verdifulle personlige skatter? Og rommene kan da innredes koselig, i stedenfor å være totalt overfylt. For jeg ser for meg at lekre og praktiske skatthold eller gamle skolepulter ville vært veldig fint? Jeg ser likevel for meg et par dilemma i sakens anledning… Vil ikke dette bare gjøre at vi får lekene mer spredt, dvs leker både her og der? Og vil vi bruke det? Vil de krangle om å bruke rommet når de har venner på besøk, eller kan de, siden de er såpass jevngamle, klare å dele dette rommet?

oliver furniture hylle

 

Sånn det er nå fungerer det jo egentlig veldig greit. Amelia vet at hun ikke får lov til å dra med seg leker i trappa. Begrunnelsen for det er at det er for farlig å bære på noe mens man går der, for da skal man holde seg fast. Enn så lenge har hun akseptert dette, heldigvis. På den måten bor faktisk våre leker oppe, og kjøkkenet og stua er lekefriesoner… Likevel, jeg ser for meg at det kunne vært temmelig stilig med et lekerom i kjelleren, hvor vi kan ha duplo, lego, brio tog, kjøkken (når dukkestua må stenges for vinteren), sklie, bordtennis og kanskje til og med et diskolys? Og ikke minst et sted hvor vi kan ha tegnesaker og puslespill. Kanksje kan rommet føre oss litt sammen ved at det vi lekte med i går ikke behøver å ryddes opp før vi er ferdige med det i morgen?! Jeg tror sikkert vi overlever uten gjesteseng i kjelleren (vi har jo gjesterom stående temmelig ubrukt…), og da kan den kroken innredes med masse hylleplass til lekene og et puslebord i midten.  Det meste av dette er ting vi allerede har i hus, så jeg tror det eneste vi “trenger” er å feste listene langs gulvet, sette inn noen enkle hyller med plass til noen kurver og starte med lekingen!

oliver furniture skrivebord

Har dere tro på prosjektet? EH, om vi skal gjøre dette før eller etter vi rydder garasjen? Antagelig blir det etter Smilefjes  Og mens jentene leker med lekene i kjelleren, ja da skal jeg rydde kjellerhyllene og spille kinect før vi fornøyde tusler opp og spiser litt, før vi tusler videre opp og leser litt om fant som redder blomst Smilefjes ha en god helg alle sammen!

Dette bildet er hentet fra potterybarnkids.com

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *