Bakegreier….

Til Amelia sin første bursdag fikk jeg (og Øyvind) det for oss at vi skulle bake noe tøft. Ingen av oss hadde vel noen sinne pyntet noe mer avansert enn en vanlig bløtkake, så med en god del pågangsmot gikk vi på og laget både sjokoladekake båt og prinsessekake. Jeg husker ikke sånn helt, men mener å huske sjokoladekaka ble god. Prinsessekaken var også god, for mamma laget bunnen, men desverre ble vårt første møte med rosa smørkrem litt vel mye, og smakte rett og slett smør. Forvirret smilefjes 

DSC_3494

Prinsessekaken, om jeg ikke husker helt feil så brukte vi “vanlig” sukkerbrød, bare at det var firkantet, delte det i to og pyntet med kremfløte blandet med jordbær for å få den rosa fine fargen. VI kjøpte 2 “rullekaker” og delt ei to, og så satte vi store kremmerhus oppå. Kremmerhusene kjøpte vi i en isbar hvor vi fikk store kremmerhus. Disse pyntet vi med smørkrem og strøssel. Kaka er ellers dekorert etter kunstensregler med non-stopp (senre kjent som prikker), hvite hjerter og blonder!

Siden den gang har vi testet ut litt av hvert. Og tja, desverre er det ikke verdens enkleste ting å bli god venn med sprøyteposen og de ulike tipene, men jeg håper etter hvert og få kontroll på sprøyteposen!

For min egen del har jeg tenkt å finne bilde av ulike kaker, og legge ut hva vi har hatt inni og pyntet med.. På den måten kan vi kanskje huske å lage de gode kakene en gang til og de mindre gode kan kanskje forbli glemt?! Dette er ikke ment som noen som helst bakeblogg, men mer som en huskeside for meg selv, og kanskje også som en minnebok?! Men noen kakebakeblogg vil ikke dette bli, selv om ulike kakeinnlegg vil kunne dukke opp i tide og utide! Smilefjes 

Jeg har hentet inspirasjon til mine kaker på nettet, og iden til prinsessekaken fant vi på freia hjemmekonditori sine sider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *