Ta det med ro, det er jo bare en dåp :)

Altså, jeg ser på kalenderen at dåpen nærmer seg med stormskritt. Det er litt som før en eksamen, man vet det nærmer seg, men gjør liksom ikke så mye med det.  Noen ytterst få ukedager igjen, og så lørdagen og så er dagen her.  Jeg som pleier å være mester i listeskriving har ikke kontroll på det en gang, vet liksom ikke helt hva jeg skal starte med… Best under press pleide jeg å si da jeg var student, hm, lurer på om det fungerer like godt med to unger i hus?! Men likevel, selv om jeg vet det blir travelt i siste liten får jeg liksom ikke helt opp dampen. Alt MÅ jo ikke gjøres til slutt, jeg vet jo det… Men den som kommer tilå være stup trøtt på søndag, det frykter jeg er meg… Men hva er så farlig da?! Gjestene våre skal vel ikke inn i garasjen, eller i boden eller noe? Og jeg orker ikke vaske vinduer, vi ser nemlig fremdels delvis ut, igjennom snutemerker, barnehender og tungemerker. Dessuten, da slipper jeg tenke på at vinduene blir møkkete under dåpen, sånn tilfelle noen får lyst til å ta på vinduene. Det er i alle fall hva jeg mener i dag! Det samme gjelder vel egentlig støvtørkingen, eneste er hybelkaninene, de må reise bort en tur men de kommer vel tilbake i løpet av søndagen kjenner jeg de rett. De hybelkaninene er nemlig veldig hjemmekjære.

Jeg folder mine hender små....
Jeg folder mine hender små....

Og så har dere antrekkene våre, de passet 17. mai, så vi vet i det minste at de passer. Dåpskjolen er prøvd og godkjent (men trenger en runde med strykejernet). De nevnte strykejernet som antagelig bør hilse på en god del duker, et par skjorter og litt slik også. Men det blir ikke i dag, kjenner jeg. Og så har dere maten, den må i alle fall handles inn. Og det kan vi vel snart gjøre?! Men det er jo ikke slik at man kan handle mange dager i forveien heller akkurat. Klart, brus og sånn holder seg jo relativt godt, men det virker akkurat nå som en veldig god ide og ta alt på en tur. Og jeg har jo en plan for hvordan bordet skal dekkes, hvordan vi skal få det til i virkeligehten gjenstår selvfølgelig å se. Og ja, blomster kan jo heller ikke akkurat kjøpes lenge i forkant!

Blomster små, gule blå..... Eller røde?!
Blomster små, gule blå..... Eller røde?!

Etter å ha funnet ut at ingen ting egnetlig kan gjøres lang tid i forvegen setter jeg meg rolig ned og slapper godt av. For akkurat nå tenker jeg at det viktigste er ikke om duken har en krøll eller vinduene er litt flekkete, men at vi skal kose oss. Ja ja, jeg kjenner meg selv og vet at dette er ting jeg kommer til å gremmes over når det nærmer seg. Derfor tenker jeg at jeg lørdag kveld løper rundt meg selv i et forykende tempo og stresser som en helt. Antar resultatet blir kakepynt på nystrøkne duker, visne blomster og knuste illusjoner!

Relax!!! Eller sko... som noen ønsker å endre til
Relax!!! Eller sko... som noen ønsker å endre til

2 thoughts on “Ta det med ro, det er jo bare en dåp :)”

  1. Slapp av mor 🙂 blir nok en fiiin dag uansett hybelkaniner, skrukker eller snutemerker! ok å være litt sliten på søndag om dere har kost dere heele denna uka 🙂

  2. Jeg gleder meg til dåpen, i kirka og etterpå. Jeg gleder meg til å møte alle i din koselige familie, og alle de som betyr mest, de vil jo være der. Jeg gleder meg til å se storesøster og søskenbarn-jentene og dåpsbarnet. Og deg og Øyvind.

    Rydding ja. En venn av meg sa at huset skulle hun vaske ETTER konfirmasjonen he-he, for da ville det være mer behov for det! Det var tredje konfirmasjonen i deres familie. Men hurra for henne. Tenk om vi klarte å bare gjøre de tingene vi koser oss med, for vi er de eneste som vet om alt som kunne vært gjort! Når du lager lista de, er det viktig å finne riktig mange ansvarshavende som kan dele på gjøremålene. Stor klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *