Frisøren, trollet og Tjorven.

Amelia ble 2 år og nesten 3 måneder før vi fant det høyst nødvendig, på overtid, å klippe lokkene for første gang. Frem til nå har det gått i musefletter, fletter, spenner og bustesveis med en høy 80-talls hockyefaktor. Men, ah, litt trist å klippe av håret når det endelig kom da. Til vår store overraskelse fortalte frisøren at det var flere barn som var eldre (!) enn Amelia ved første klipp (men da kan det vel hende foreldrene har vært litt «oppi» der med saksa selv først da…) Og hun hadde vist heller ikke så tynt og lite hår som vi trodde heller. Om det var en trøst til oss, mulig, men det hjalp litt 🙂

Drømmehagen er tingen

Vel oppe i frisørstolen, som ikke var noen som helst vanlig frisørstol, var usikkerheten til den to år gamle kunden til å ta og føle på. Hva i alle dager var dette her? Det skal sies at vi har forsøkt å forberede etter alle kunstens regler. Vi har snakket om frisører, lykketroll, børster og sakser. Men, svaret vi stort sett har fått har vært, » Nei nei, Mamma, ikke kjippe håjet mitt». Så det så. Eventuelt har vi fått streng beskjed om at vi ikke må klippe henne i fingeren.  Smilefjes som blunker Det skal sies at vi klipper negler med en liten saks, og eh, ja, meg bekjent har vi aldri klippet henne i fingeren eller tærne, men hverken hun eller Neo (som har blitt feilklipt Trist fjes) liker å klippe negler. Med tanke på hennes ønske om ikke å bli klippet, har vi heller ikke pushet eller følt det som veldig nødvendig, før vi her en dag innså at jo, nå var det nok og vi må være de voksne og bestille den timen.

Sitt helt i ro...

Men så satt hun der da, høyt oppe i en rød ferrari, med ratt og tute, og så på Drømmehagen. Egentlig tror jeg det var ganske kult, frem til “fisølen” kom med kappa… Isj da, ingen av oss hadde tenkt på å snakke om den kappa, så her kom første nedtur. Nei nei, ikke kappe!!! og en skremmende geip, faretruende tett ved et nederlag kom frisøren med avledningen over alle. KJEKS. Oj, drømmehagen, kjeks og bil med tute! Dette kunne funke! Å bli gredd gikk greit nok, men så kom krise nummer to, vann i håret…. eh, ikke populært, men ved hjelp av en mikke mus dvd-samling, kom vi oss gjennom denne krisen også. Drømmehagen surret og gikk og lokkene falt… MYE HÅR!!!! Heldigvis fikk vi med oss et minne 🙂

SKJULT INNHOLD

Her har vi valgt å skjule noe innhold for uregistrerte brukere. Det vil vises så fort du logger deg inn i boksen oppe til venstre på morsom.no ...

Ta kontakt med oss for å opprette en bruker til deg.

Nok en krise kom da friøsren spurte om Amelia ville ha striper i håret. Ja, det ville hun. Hvilken farge vil du ha da spurte friøsren, “LØØØØØØØØ”, var det klare svaret. Rød stripegele ble gjort klar, og alt gikk fint frem til Amelia innså alvoret i dette. Hun angret, men det var ingen vei tilbake. Frisøren begynte å ha i stripegelen og Amelia var meget uenig. Om det var fargen som var feil, eller bare selve fargingen vites ikke. Protestene ble ikke tatt til følge og stripen kom i. Huff da. Mamma var delaktig i overtalelsen, mens pappa klokelig holdt Amelia sin side. Da Amelia fikk se en lang rød stripe henge på disken litt senere, fortalte vi at det er jo slik stripe som du har! Oj, sa Amelia og ville se i speilet, eh, og da hun så seg selv ble hun selvsagt fortvilet igjen. Og ja, det blir en stund til neste gang hun får stripe i håret.

Etter endt frisørtime synes jeg vi klarte oss greit, 2 kjeks, 15 minutter og røde striper i håret mot litt protester og vips var Amelia forvandlet til Tjorven. 🙂 Tjorven fikk velge et lykketroll av frisøren (også kalt Trollet…), mamma fikk økologisk hårspray pga nettbestilling og vi gikk alle ganske så fornøyde ut av salongen.

SKJULT INNHOLD

Her har vi valgt å skjule noe innhold for uregistrerte brukere. Det vil vises så fort du logger deg inn i boksen oppe til venstre på morsom.no ...

Ta kontakt med oss for å opprette en bruker til deg.

Konklusjonen ved tannpussen den kvelden ble likevel: Jeg er dame!!! (Japp, for damer har ofte striper i håret bare så dere vet det)

7 thoughts on “Frisøren, trollet og Tjorven.”

  1. Hihi Dette høres også kjent ut! Lykketrollet er stedet 🙂 Hun ble nå bra søt med ny sveis og røde striper også!

    1. Noen krøller fattigere, men veldig søt 🙂 Har selvsagt hatt et par «problemer» med tanke på at lengden nå ikke er så strikkvennlig :S Men det kommer seg vel kanskje mot juletider???

    1. Amelia ble veldig stor synes jeg etter klippen. Men krøllene ble borte etter fjellturen :S Men, hun ble så fin så!!!

  2. Så søt hun ble! Var jo fin før og da. 🙂 Sanne klipte seg også på Lykketrollet. Ble inspirert av dere! 🙂 Og nå er hun snart 3 år og dette var første gangen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *