En sovende liten engel

Ah, klokka viser 06.14 og det er ett minutt til klokka ringer. Jeg ligger våken i sengen. Øyvind sover. Det er god plass i sengen. Amelia sover i sin egen seng. Hun har ligget der siden hun sovnet kvelden før, rundt 20.30….. Det var det med å sovne da.

Det er snart sengetid og klokken viser 18.30 i det vi går på badet. Her er rutinen blitt at Amelia sitter litt på potten i tillfelle og så tar vi på pysj. Vi krangler litt om hvordan vi skal pusse tenner, vi mener Amelia er litt liten til å gjøre det helt alene og hun protesterer høylytt. Så tusler vi ut i sofaen hvor vi roer ned med å lese bok og synge, mens vi spiser lul (fluor).

SKJULT INNHOLD

Her har vi valgt å skjule noe innhold for uregistrerte brukere. Det vil vises så fort du logger deg inn i boksen oppe til venstre på morsom.no ...

Ta kontakt med oss for å opprette en bruker til deg.

Hun er litt uenig i taktikken skal det vise seg. Klokka er 19.00 og vi spør forsiktig om Amelia har lyst til å gå å legge seg i sengen. Det nikkes forsiktig, og vi tusler inn til banne (bamsen). Litt slitne og forsiktig optimister forsøker vi å legge henne ned. Amelia legger seg ned, og sovner. Eh… nei, det var vist slik vi ønsket det skulle ende… I praksis var det mer som dette:

Vi legger henne ned, (take 1), Amelia ler og reiser seg opp, og vi legger henne ned og ja, dere ser kanskje tegninga?? Så legger vi henne ned, synger natta sang. Etter noen minutter er det stille der inne, og vi sukker lettet, for å bli belønnet med latter, HYL og WRÆL, rop på mamma og pappa… Smokken er kastet vegg i mellom, himmelen brukes som lommetørkle, banne er kastet på gulvet og  jenta selv står og hopper opp og ned i sengen mens hun roper åpp åpp åpp og fryder seg over mamma og pappas mer og mer oppgitte sukk..

Klokka er 19.45 og de frydefulle hvinene er gått over i iltre skrik…. Tålmodigheten er tynnslitt og frustrasjonen til å ta og føle på. De sakte og saklige forklaringene om at, Amelia, nå er det natten og nå må du legge deg ned og slappe av, er mer iltre, vi hører det selv også…

Klokka 20.15 begynner kreftene å ta slutt, Amelia aksepterer at hun kanskje har det like fint liggende som stående. Mamma og Pappa er litt mer rolige, det ser ut som hun skal sovne i dag også. Klokka 20.30 er det stille, og det har vært stille i et par minutter, kan det være at hun sovnet?

Klokka er 06.30 og jeg står på badet, under lyden av vann og p4’s radiofrokost hører jeg Øyvind tusler inn til Amelia som roper. De setter seg i sengen og snakker litt før de tusler inn på badet hvor Amelia må en tur på poppa før vi må tene litt(tegne) og finne kær (klær). Etter at klærne er på trengs litt mat, og Amelia er klar over hva hun vil ha. LA KAKE!!!!!!!!!!!!

4 thoughts on “En sovende liten engel”

  1. Dette var for meg veldig koselig lesing!! Beskrivende fortelling og gode forfattere til denne siden (les romanen)! Vet det kan være slitsomt, men jenta er flink og «tenker skjæl…..(ref Trond Wiggo Torgersen) Heia Amelia, stå på du!!

  2. Jenta vet i alle fall hva hun vil.Det er godt å ha egne meninger. Heia Amelia. Jente med tæl i. 😀

  3. Hihi – hun minner veldig om Oliver da han var på samme alder 😉 Trøsten er at nr 2 blir mye enklere å legge! Så «go for it!» 😉 Vi venter jo selv på å se hvordan nr 3 blir :p

  4. hehe, jeg erindrer at Jonathan var litt som Amelia en periode også, så kanksje nr 3 blir en sovende Sivert eller Ina fra dag 1 Bente? Det hadde vært noe det!!! Venter forresten SPENT på melding fra dere om dagen 😉

    Tja, at Amelia har egne meninger er vel og bra, men det var da voldsomt da! I dag kunne vi ikke gå ut døra fordi hun ikke fikk sæs (skjerf) slik som jeg hadde… :S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *