Et litt anderledes valg

Når man er gravid er det mange som spør om det blir gutt eller jente. Da vi ventet Amelia ønsket vi ikke å vite før hun ble født om det var gutt eller jente, selv dette synes mange var rart. Hvordan klarte vi å la være og hvorfor, men det var litt spennende det og ikke vite, om vi ville valgt det samme igjen vet jeg ikke.

Noen som har dratt denne med ikke å ville vite kjønnet litt lengre enn oss, jeg  leste en artikkel på nettet i dag og det var en anderledes måte å tenke på…

Holder hemmelig barnets kjønn!

Er svenske Pop (3) jente eller gutt? Foreldrene har valgt å ikke fortelle utenforstående kjønnet til Pop, og holder det hemmelig. De mener at folk oppfører seg forskjellig når de vet om noen er jente eller gutt.

Er barns kjønnstilhørighet viktig? Det synes ikke Nora og Jonas et sted i Sverige, og har valgt å ikke fortelle til utenforstående hvilket kjønn treåringen deres, Pop, har. Allerede mens Pop lå i magen bestemte Nora og Jonas at de ikke skulle fortelle til noen om barnet deres var jente eller gutt. De skrev et brev som de sendte til venner og familie der de forklarte situasjonen.
– Det er dårlig gjort å slippe barnet sitt ut i verden med en lapp i pannen der det står rosa eller blå, sier Nora til Svenska Dagbladet.
Pop vet selv kjønnet

Pops kjønn er likevel ingen topphemmelighet. Pop selv er fullstendig klar over hva som finnes mellom beina, og Nora og Jonas har fortalt om at alle barn enten har ”snopp eller snippa”. En del av de nærmeste som har vært barnevakt og byttet bleie, vet også hvilket kjønn Pop har. Foreldrene sier konsekvent ”Pop”, og bruker ikke benevnelser som ”han” eller ”hun”.

– Så lenge vi kan holde Pops kjønn nøytralt slipper Pop å bli påvirket av hvordan mennesker møter en jente eller en gutt. Kan jeg beskytte barnet mitt fra å ”bli satt i bås”, så vil jeg gjøre det, sier Jonas. Og mamma Nora legger til:
– Pop får avgjøre selv når kjønnet blir viktig å prate om. Vi er her og vi ser at det går bra og hva Pop selv ønsker.

Resten av artikkelen kan dere lese på http://www.babyverden.no/Nyheter/Holder-hemmelig-barnets-kjonn1/?SID=BVN&TN=1&PID=115942&T=#SHID om dere har lyst til det!

4 thoughts on “Et litt anderledes valg”

  1. Jeg lurer på om det er mulig å være nøytral i viktige spørsmål, som f.eks. politikk, religion, yrkesvalg, etikk osv. Hvis ungen din ikke skal bli påvirket av dine og omgivelsens meninger og holdninger, så kan han jo ikke bli ordentlig kjent med deg. Dette var to interessante tilfeller. Jeg mener det er viktig å være stolt av det kjønnet du har, og synes det er rare valg disse foreldrene har tatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *