Den farlige gangster ghettoen

Da vi bestemte oss for å flytte fra yttergrensen av byen og ned til indrebykjerne, var det noen små ting vi ikke tenkte på. Indre bykjerne er avgrenset av Holtermann Knudsensgate i nord, dette er gata som går mellom Trondhjemsvegen og Marcus Thranesgate et hus bortenfor vårt. Vi er altså definert som svært urbane! Dette er stort sett veldig praktisk i hverdagen, vi trenger nesten ikke kjøre bil eller planlegge handling og vi tusler rett som det er bort i byen på kafebesøk.

Nå i forbindelse med nyttårsferingen er det strenge restriksjoner for bruk av fyrverkeri og fyrstikker i indreby. Vi håper bare det ikke blir bøtelagt å benytte stjernesprudlere her i ghettoen… Er det likevel så kaldt som det er i dag er vel ikke det så mye å tenke på, da holder jeg meg innendørs i alle fall. Det med planlegging av handling er også en utfordring i forbindelse med helligdager. Jeg klarte heldigvis å hamstre nok mat 21. Desember, så vi trengte ikke ut å handle mer før vi nå måtte ha nyttårsmat. Det jeg ikke hadde regnet med var jo at alle andre skulle være så planlagte… Det resulterte i at jeg måtte helt til Hunndalen for å få fanget en stakkars kalkun. Tror det var den siste i Gjøvik kommune….  Men vi har da kalkun og er klare for nyttår! HURRA!

Etter kalkunjakten var det tid for å lufte Neo. Vi har funnet oss noen runder som er greie kveldsrunder. Ikke alt for lange, men likevel lange nok til at han får gått skikkelig på do før natten. Så i går tuslet vi ut kledd for kulden, uten anelse om hvor farlig by vi bor i.

Etter å ha tuslet Trondhjemsvegen bort til jugerspissen og Marcus Thranes gate tilbake til stoppskiltet (for å følge med her må man ha litt lokalkunnskaper…) gikk vi nedover mot Gartnerløkka. Her så vi en politibil parkert på handicapparkering! Hehe, nå burde vi hatt med kamera sa jeg til Neo (som svarte med å bæsje utenfor aktiv fysioterapi). I det jeg fumler med blåfrosne fingre utenfor selbuvottene mine for å få plukket opp suser en annen politibil sørover i Marcus Thranes gate. Den stopper opp, snur og kommer fort tilbake og så kjører den saaaaaaaaktre forbi meg og Neo. Jeg tror de trodde vi var kjempefarlige! For sikkerhetsskyld svinger den inn mot kirka, snur utenfor blokken der og lyser rett mot meg og Neo med fult lys. For å bedyre vår uskyld stopper vi litt storøyde opp og ser rett på politifolkene, før vi rusler hjem i et litt raskere tempo. Rett før vi kommer hjem ser vi noen mistenklige personer borte i Trondhjemsvegen, vi velger å sette opp tempoet ytterligere og forter oss inn for å sjekke saken på nettet. Til vår store overraskelse har ikke OA oppfattet politiaksjonen som foregikk rett bortenfor oss. Etter å ha fulgt med i dag har vi heller ikke funnet ut hva som har skjedd. Merkelige greier. Vi oppfattet det hele som veldig alvorlig og så for oss et voldsomt media oppstyr, to politibiler da gitt! Da vi fortalte Øyvind om hendelsen var han enig i at dette måtte være noe stort, siden de valgte å sende begge politibilene i Oppland dit, midt i julen. Og så viser det seg å være ikke noe…

Jaja, litt skuffet over ikke å ha fått med oss noe på nært hold likevel er vi tross alt takknemlige for at det ikke skjedde noe grusomt. Vi må nok bare venne oss til at det er politibiler og slik i nærheten, nå som vi bor i ghettoen og sette vår lit til Securitas og vakthunden vår.

6 thoughts on “Den farlige gangster ghettoen”

  1. Spennende! Venter på fortsettelsen. Har du ikke lenger noen gode kontakter hos politiet kan du vel dikte ferdig en god krim historie selv!

  2. har fått en sms om at det kunne være hundetyveri. Derfor tror jeg at de så den perfekte hunden min og antok den var stjålet… Men jeg skal se om jeg ikke får diktet eller løst opp i mysteriet.

  3. Nå blir det spenning her, Ruben FORTELL, FORTELL!!

    og Silje, hundetyveri, alvorlige greier, men Neo blir godt passet på. En løsning på mysteriet hadde vært fint, ellers må alle»morsom» venner oppmuntres til å skrive slutten på historien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *