Kontroll!

Da har vi vært på første kontroll på helsestasjonen med Amelia. Det heter 6 ukers kontroll, men hun var akkurat på dagen 5 uker. Det første som skulle gjøres var veiing og måling, og vi kan informere om at hun legger godt på seg. Da hun ble født var de vitale målene 50 cm og 3295 g, da vi reiste hjem fra sykehuset viste vekten 3045 g.

Da Nina helsesøster kusine målte henne uoffisielt for et par uker siden, var hun 54 cm lang. I dag var hun 56 cm lang og vekten viste 4770 g! WoW! Hun er blitt en kjempebaby. Det kunne vi for så vidt ha sagt før vi reiste også, for hun har nå vokst i fra flere klesplagg. Størrelse 50 er lagt i esken og noe i 56 har også blitt pakket bort. Det er utrolig nok veldig variasjon i størrelsene selv om det liksom skal være samme…

SKJULT INNHOLD

Her har vi valgt å skjule noe innhold for uregistrerte brukere. Det vil vises så fort du logger deg inn i boksen oppe til venstre på morsom.no ...

Ta kontakt med oss for å opprette en bruker til deg.

Som de amatørene vi var hadde vi ikke med kamera til bloggdokumrentasjon. Selvfølgelig klarte Amelia å gjøre besøket minneverdig med å tisse på gulvet (og mamma’n sin sko) på vei fra målestasjonen og tilbake til stellebordet. Fikk kraftig hikke inne hos helsesøster og besøket kom selvsagt på den dagen hun hadde lyst til å sove masse, men det passet i grunn bra. Dessverre våknet vi til noen nye utslett på hals og i ansiktet i dag, men det passet jo da at vi skulle til lege slik at vi fikk avkreftet hjernehinnebetennelse, optimister vi ja!

Inne hos helsesøster ble hodeomkretsen målt, 34 ved fødsel og 37 nå, så også det har vokst. Vi fikk også en flaske tran, så nå blir det saker!!!

Legen virket også fornøyd, så da kunne vi gå hjem igjen stolte som bare det!

3 thoughts on “Kontroll!”

  1. Hei! Så flott å lese om første besøk hos helsevesenet. Ja, hun er så passelig og nydelig og tilfreds. Det er nok ikke mye skummet melk der i gården. Det er fint at hun begynner med tran, da blir ikke farmor så alene med den styrketåren! Heia Amelia! Angående tissingen, hun har antagelig observert at moren har rikelig med sko under trappen i kjelleren… Hun er altså 4.770 gram på Anea sin 4-års dag. Klem til dere borte i sentrum

  2. Jeg kan jo legge til at barnelegen sa hun var «et prakteksemplar». Og han hadde jobbet der i 20 år og vet dermed hva han snakker om…. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *