Silje sa: Bli lys! Og det ble lys…

Ikke bare ble det lys…. Det ble alle mulige slags strøm-duppeditter. Elektrikeren har drevet noen dager nå og puslet med litt av hvert. Downlights har vi skrevet om før, men nå er det sannelig blitt mange flere av de. 🙂

Ellers begynner det virkelig å ligne noe nede i teknisk rom i kjelleren. Dataskapet er satt opp og vi får 24 porter å leke oss med i første omgang. 😉 Det er strekt cat6-kabler ut i de aller fleste rom herfra og dermed kan vi sende både datatrafikk og lyd/tv-signaler dit vi ønsker.

Dataskap må en ha.   Det burde være nok porter en stund i hvert fall. :) 

Ellers har selve «hjernen» til huset ankommet. Vi har jo skrevet litt om smarthus før. Det går i enkelthet ut på å styre litt lys og varme utover å ha en bryter for av og på. Vi kan sette opp forskjelige scenarier (spesiell belysning for «kosemiddager» eller tv-titting…?) og styre ting ut fra variabler som ukedag og tid på døgnet.

For de som lurer på om dette egentlig er noen vits, kan vi nevne at det blir en egen bryter ved utgangsdøra som vi trykker på når vi forlater huset for dagen. Da vil lys slukkes og strømmen kuttes fullstendig til kaffetrakteren og stekeovnen feks. Vi kan jo også sette opp egne «programmer» for ferier, hvor lys går litt av og på for å forvirre alle uønskede gjester litt.

Systemet fungerer også trådløst slik at vi kan utvide med ekstra brytere/enheter senere om behovene våre skulle endre seg uten å borre i veggen. Spennende! (For en nerd som meg) Jeg regner med at det blir mer info om dette etterhvert som vi setter opp ting. Uansett, slik ser styringsenheten ut.

Huset blir vel ikke smartere enn det vi klarer å programmere. Så får vi se... :)

Selve sikringsskapet har også kommet seg ned i teknisk rom siden sist. Det er nok av ledninger å holde styr på, men det blir veldig bra 🙂

Fort gjort å koble feil.... Da smeller det... Bokstavelig talt. 

Vi har gått for isolasjon godt utover dagens krav i huset og dermed blir det veldig tett. Det kan fort gi et dårlig inneklima, noe som passer dårlig med en allergiker og astmatiker i hus. For ikke å snakke om hund og barn(!)

Dermed har vi installert et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Dette må også styres litt og panelet for nettopp det er nå satt opp. Så gjenstår det å se…, både om det virker og om vi klarer å betjene det. 🙂

Litt varmere, takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *