Husprosjektet går mot slutten…

… nesten. Det begynner i alle fall å ta veldig form inne i huset vårt! Før 17. mai-helgen ble snekkerne ferdige med å legge parkett i 2. etasje, samt at de fleste dørene oppe er satt inn.  Det blir så fint! Dørhåndtak har vi også, etter at jeg tok en sjefsavgjørelse onsdag. Skumle greier, men tror det blir bra.

CIMG3871

Dørhåndtak finnes i utallige fasonger, farger og PRISKLASSER. Siden vi trenger en 10-12 dørhåndtak, kan det lønne seg å sjekke prisen. Jeg fant et par tre fine alternativ på Montèr, og prisen var fra 100 kr stk til en 6-700 kr pr. stk. Det blir jo litt forskjell på sluttsummen, så denne gangen vant fornuften og jeg kjøpte de til 100,- pr. stk. Øyvind godkjente de heldigvis, om enn litt under tvil ;-).

CIMG3849   CIMG3863 

Malingen tar utrolig mye tid! Malerne er enda ikke ferdige, så jammen godt vi har pris pr. kvm. og ikke pr time! Likevel, det er ikke mye igjen nå. I løpet av uka som kommer, bør alle listene være malt enten hvite, eller caffelatte. Jeg er bare veldig takknemmelig for at det ikke er Øyvind som skal male alt dette alene, da ville han blitt utslitt, stakkars. Og vi hadde nok måttet utsette en del til etter innflytting.

CIMG3867  CIMG3884 

Snekkerne antok at det tok ca. to uker å få parketten helt ferdig lagt, det regner jeg med er med lister, siden de i løpet av onsdag/torsdag/fredag fikk lagt all parkett oppe, og da gjenstår stuen og kjøkkenet. Vi må med andre ord gi beskjed om at parketten må dekkes til, og gå til anskaffelse av tøfler til elektriker, murer og rørlegger som må inn i huset.

Elektriker tror jeg Øyvind har kontroll på. Denne uken var vi hos Reidar og Nina og da ble en del valg i den forbindelse tatt. Hvordan stikk-kontakter og lysbrytere skal se ut og litt hva de skal gjøre. Er vist ikke nok med bare av og på lengre. 🙂 Men jeg tror det blir bra.

CIMG3795

Mureren har igjen litt på badet, det mangler i alle fall noen gulvfliser inn mot dørene. Regner med de ordner dette samtidig med at de legger flisene i gangen nede. Vi har enda ikke kjøpt fliser til kontoret nede, ikke er de bestilt heller! Ops…  Men, enten ender vi opp med de flisene vi opprinnelig skulle ha i gangen, eller de samme som vi skal ha i gangen eller kanskje de samme som er på vaskerommet. Valget må tas ganske snart, for i løpet av mai skal de vel legges…

Rørleggeren har jeg absolutt minst kontroll på, jeg aner ikke når han kommer tilbake, men så lenge alt det andre går som det skal, har vel snekkere og byggmester kontroll på rørleggeren også.

Så var det oss da…. Til helgen reiser vi og henter badet, som vi bestilteKVIK Alnabru. Det skal bli så spennende!

Når parketten nede er lagt, er det klart for kjøkkenmontering. Det skal bli morsomt, eventuelt meget frustrerende! Før vi flytter inn må vi selvfølgelig bestemme oss for hvitevarer, og det er jammen meg litt av en jungel der ute!  Vi har forsøkt å sortere litt, men her henger vel pris og kvalitet sammen…  Vi får sette opp for og i mot lister og behovsliste så kommer vi vel frem til noe.

En god uke til dere alle, jeg håper snekkerne blir ferdige med parketten!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *