Soldatens afsked

Etter en tante av mamma arvet jeg et bilde. Mamma husker at bildet hang hjemme hos hennes besteforeldre, altså mine oldeforeldre, så noen år gammelt er det i alle fall. Dessverre var rammen veldig sliten, vi fikk derfor ikke hengt opp bildet. For i det hele tatt å ha noen glede av det, fant vi ut at det var greiest å levere det til et rammeverksted. Vi leverte det i sommerferien 2007. For et par uker siden lurte Øyvind på hvordan det hadde gått med bildet, tja si det?! Jeg hadde glemt hele greia, og det tror jeg kanskje rammemannen hadde gjort også.

Saken var, da vi leverte bildet sa vi at det ikke hastet. Jeg ville at de skulle gjøre alt for å få beholdt den gamle rammen, da den er en del av helheten. Dessverre var rammen ganske herpet, så de kunne ikke love noe.

CIMG2963
F. Vermehren: Soldatens Afsked

For en ukes tid siden var vi innom og spurte etter bildet. Han som var på jobb da, visste ikke noe, og fant det heller ikke. Litt slukøret gikk vi ut igjen. Noen dager senere ringer de og sier at bildet er ferdig. Øyvind hentet det, og WOW! Det er blitt helt flott igjen!

Rammen er naglet på nytt, ny tråd bak, litt fargepåfyll der det var gått av skall og vi har nå et bilde som passer til det gamle konsollspeilet vi arvet etter oldemor. Gangen i det nye huset vårt er snart ferdig møblert!!

Vi har søkt ørlitt på internett og det viser seg at dette trykket var "Kunstbilag til Illustrert Familieblad" og at originalen er av F. Vermehren, heter "Soldatens Afsked" og henger i den kongelige malerisamling i Kjøbenhavn. (Ja, med ‘Kj’)

2 thoughts on “Soldatens afsked”

  1. Jeg har hengende på min stuevegg et familiebilde, tatt i stua hjemme hos farmor og der henger bildet ditt på veggen!

  2. Det er ganske tøft, men ikke så tøft som å få testamentert et bilde til seg 🙂 Det er det bare de tøffe som får, og det gjør meg tøff. Tøft?!?! hehe
    Vet du sånn ca når det er i fra da, det bildet du har hengende på veggen?!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *