Pluto – Best i motsatt

Pluto er broren til Eja og bor på Eina hos Egil, Brit og Tonje. Han er av rasen Lhasa apso akkurat som sin "søster". Rasen Lhasa apso stammer trolig fra fjellene i tibet og dermed passer de perfekt inn oppe ved Skrepptjennmyra og lignende plasser på "Væssia".

I Ekeberghallen den 02.02.08, på sin aller første utstilling, gikk Pluto hen og ble best i motsatt (BIM). Gratulerer så mye !!!

pluto1
Er jeg ikke vakker?

For å forklare bedømmingen litt kjapt for spesielt interesserte:
(for alle andre kan vi bare si at BIM er kjempebra)

Den grunnleggende bedømmingen plasserer de deltagende hundene på en plass i forhold til standarden, det være seg 1. plass, 2. plass eller 3. plass. Hunder som er svært rasetypiske kan i tillegg vinne et såkalt cert (sertifikat), et bevis på at hunden holder såkalt championklasse. Hunder som oppnår 3 sertifikater (på vilkår) får status som norsk utstillingschampion (N UCH).

Alle hunder som oppnår 1. plass konkurrerer deretter innbyrdes om å bli beste hannhund og beste tispe i raseklassen. Deretter konkurrerer disse 2 om å bli best i rasen (BIR). Taperen av best i rasen får tittelen best i motsatt kjønn (BIM).

Vinnere av best i rasen går videre til konkurransen om å vinne tittelen best i gruppen (BIG), og gruppevinnerne går videre til å konkurrere om tittelen best in show (BIS), som er den mest prestisjefylte tittelen en hund kan vinne på ethvert hundeshow. På veien dit konkurrerer man imidlertid om flere andre titteler, som tittelen for beste unghund, beste hannhund, beste tispe, beste veteran, beste kull, beste juniorhandler m.m.

Kilde: Wikipedia

pluto2
Pluto med sløyfe og pokal.

Pluto ble altså BIM. Det mange ikke vet er at Neo også er nettopp "best i motsatt". Det gjelder derimot ikke utseende, men da innenfor øvelsen lydighet. Nærmere bestemt "motsatt lydighet", noe som går ut på å gjøre motsatt av det han blir bedt om.

Dette øver vi på titt og ofte og vi har nærmest perfeksjonert "kom hit"-kommandoen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *