En vegg fra eller til…

Tiden flyr fort i godt selskap er det noe som heter, vi må tydeligvis være i godt selskap for jammen meg går tiden fort. Det er allerede midt i oktober (på mandag). I går kom den første snøen, eller det blir vel faktisk den andre, for den første kom i september. Heldigvis ble den like fort borte denne gangen, men vi skjønte alvoret og nå har vi vinterdekk på begge bilene. Greit å ha det unna gjort.

Nok ”tomprat”, sakens kjerne er at det har gått fremover med huset.  Denne uken har de fylt inn til muren, og vi var veldig forventingsfulle. I dag kjørte Øyvind forbi for å dokumentere og blogge litt mer. Vi har jo merket oss kommentarene om at vi har vært litt for sløve.  I dag kom SJOKKET! Muren har sklidd ut! Hjelp!!!!

Et lite sammendrag på de harde fakta. Det skal sies at vi ikke vet sånn alt for mye enda. Øyvind ringte snekkeren etter han kom hjem i dag, og det viser seg at uhellet skjedde i går. I dag har det vært et møte på tomta, tror de forsøker å plassere skyld. Det ønsker ikke vi å ta stilling til, for vi har kommet frem til at skjedd er skjedd, gjort er gjort og spist er spist. Og velger å tenke som dette; godt det skjedde nå og ikke når huset er ferdigstilt! 😉

Så nå må nok snekkeren vår ut på jakt, for han var klar til å starte nå sa han… Totalt sett skulle ikke denne forsinkelsen ha noe å si for ferdigstillingen til sommeren!

8 thoughts on “En vegg fra eller til…”

 1. Dette var da ille, men godt det skjedde så tidlig i prosessen. Kanskje verst for firmaet som er ansvarlig! ? Det går bra til slutt !

 2. Alt ordner seg nok til slutt, ja. Graver, murer og byggmester har hatt en befaring i dag. De er muligens ikke helt enige, men min holdning er at de eventuelt får krangle om hvem som har mest skyld ETTER at de har fikset opp. 🙂

  Allerede mandag eller tirsdag graves det opp igjen og muren fjernes. (Den øvre veggen). Deretter murer de en 20 cm. betongvegg med grunnmurspapp og fiberarmering og hele pakka. I alt regner de ca. tre uker forsinket oppstart med selve huset. Snekkeren (som er like uskyldig som oss…) lover å sette inn femte gir fremover for å ta igjen det tapte.

  PS. Jeg må forresten beklage den meget humpete videoen. Ikke så lett å filme med en hånd når man er i sjokktilstand. 🙂

 3. Huffameg, det så helt jordskjelvaktig ut. Så kjedelig! Håper de skyldige nå fokuserer på å fikse det og holde tidsplanen i stedet for å krangle.
  God helg! Det blir hus til slutt, altså – I promise!

 4. Jeg sier bare… – flaks vi har brukt firma til alt og ikke gjort muren f.eks selv! tenk om det hadde skjedd da da… Det ville blitt dyr egeninnsats!

 5. Godt å høre at det blir betong,Øyvind. Leca er etter min mening noe dritt. Jeg er også skeptisk til nordveggen, men det blir vel ikke slik jordtrykk der som på øversida?.
  Og Øyvind, en murer med Leca og støper med betong!
  Og til Silje, hvis det hadde vært egeninnsats og jeg skulle vært med og gjort en innsats hadde dette ikke skjedd. Jeg ville ikke vært med på Leca, da hadde det stått en solid betongvegg rundt hele. !!

 6. Sørenn klype også! Men men… Skjedd er skjed… Vi får ikke gjort noe fra eller til nå i alle fall. Kanskje vi skal få de til å se litt på nordveggen også da… Godt du lærer opp Øyvind i murerfaget, for plutselig må vi vel støpe mer når huset er ferdig!! hehe

 7. Støping meg her og støping meg der. Når en MURER skal sette oppe en MUR bør en få lov til å kalle det «å mure» uavhengig av materiale. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *