Ja da er vi i gang igjen!

Da er vi i gang igjen etter ferien. Tredje uka etter sommerferien startet i dag. Tiden går fort I godt selskap, eller når man har det travelt, er det ikke det det heter? Dagene har blitt både lange, og travle! Som ”vanlig” når dagene blir travle så blir jeg forkjølet. Er det mulig? Jeg er nå proppet full av c-vitaminer.

Som vi tidligere har skrevet er vi nå i gang med gravingen. Det er så stilig! Endelig så skjer det ting. Men… Det skjer som vanlig litt for mye. De fant selvsagt (de = graverne) mjøsmorene på tomten, hva i alle dager er det?

CIMG1984 CIMG1978

Ikke en gang google så ut til å ha noe helt godt svar på dette. Men det er vist noe med ekstra hard jord, også kalt blåleire, tror jeg. Uansett, første gang de nevnte dette for oss ble vi veldig redde, med tanke på pris. Dette var nemlig beskjeden vi fikk: ”Vi vil med dette varsle om at tomten inneholder hard mjøsmorene. Disse massene kan ikke graves, men må pigges/rippes”. Hva i alle dager betød det? Dagen etter kom det kontramelding, det var falsk alarm… Phoo…

I dag kom det ny beskjed (ulv, ulv?), og nå har de visstnok måttet pigge/rippe noe, men da jeg var innom klokken tre i dag, da var de i gang med vanlig gravemaskin igjen. Så gjenstår det bare å se om de fortsatt mener dette er en merkostnad. Hele huset er vel snart en stor merkostnad… 🙁

I helgen var vi hos rørleggerfirmaet som snekkeren har valgt ut til huset vårt. Vi tittet på innredninger, dusjer og doer.. Det er masse å velge i! Dessverre fant vi en veldig fin innredning vi likte, men denne var skrekkelig dyr… Fire gangeren av ikea… Antagelig også en del finere og stiligere, men fire ganger det er mye! Muligens finnes det andre litt rimeligere alternativer, så vi får fortsette med jakten. Den evinnelige jakten på billig og bra! Den tar vist ingen ende. Enten det er kjøkken, bad, gulv eller møbler. Vi får bare håpe det blir bra til slutt!

Ellers har vi hatt en koselig helg, som og har inneholdt en god del sosialt!

4 thoughts on “Ja da er vi i gang igjen!”

 1. Mjøsmorene er etter hva jeg lærte i geografi-timen et jordlag som ligger igjen etter at Mjøsa «meandrerte» seg i gjennom dalføret for mange tusener av år siden. Med andre ord; slagg som ligger igjen etter at Mjøsa enten har laget seg nytt løp eller har gått over sine bredder. Dette er samme grunn til at Brandbuområdene og Jæren har så godt jordsmonn; fordi jorda har fått en kambriosilur jord etter elver og vulkaner.

  *Med forbehold om at ammetåka ikke har ødelagt hukommelsen.*

  Gikk tur med barnevogn forbi tomta i forrige uke. Tror nok at trimturene går forbi litt oftere for å følge med på hva som skjer. :o)

 2. Hei

  Stilig! Utsikt og greier! Spennende og ta turenog se hvordan dette blir !Ser ut som dere kommer i hus 2010 eller? He he!!! Vi er litt misunnelige! Fin side! Dere er flinke! Har dere fritidsproblemer…!

 3. Hei du. Jepp vi har fritidsproblemer,helt klart! Nå er det alt for sent og jeg er så trøtt… Satser på å være i mål med det meste i løpet av 2008 så neste sommer kan dere ta dere en Gjøvik tur! Bare å komme før også, men da har vi ikke så god plass! Spennende at dere følger med! Totaltsett er vi vel ikke ferdige før nærmere 2050… hehe

 4. Heisann Silje! Så morsomt å se på disse sidene altså=)!! Og enda morsommere nå som vi skal bygge selv også. Måtte smile litt for meg selv der du skrev; den evinnelige jakten på billig og bra. Det er jammen sant, vi vil jo helst ha det fineste til billigst mulig pris. Puh, slitsomt å lete og lete syns jeg Tenkt noe på kjøkken dere?
  Appropo den gravingen, hvis de må pigge slites maskinen mye mer, så de tar mer i timen når de må pigge enn grave «vanlig». Men trøsten deres kan jeg si at dere i hvert fall slapp å sprenge, det koster det…

  Lykke til videre, blir spennende å følge med dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *