Hus og husting…

CIMG2071   CIMG2094
Alle rør er på plass og det er klart for legging av radonteppe.

Det skjer ting på tomta! JIPPI! Det er veldig spennende. Nå har vi fått oss varmekabler i kjelleren, og samtidig med det ser vi størrelsen på rommene litt bedre. Men det ser fortsatt veldig lite ut. Innimellom tror jeg vi får et dukkehus!

CIMG2100   CIMG2122
Mureren har fått opp en høyde med Leca og varmekablene legges.

Samtidig med at det går fremover der synes jeg det er veldig langt frem i tid til det blir sommer og vi kan flytte inn. Jeg er jo så spent! Men før sommeren er det likevel en hel masse som skal og må skje. Valg må tas og regninger betales, og med regningene blir det vel mer virkelig tenker jeg!

CIMG2169
Ferdig støpt! HURRA!

Kjøkken og bad er viktige rom, og i den forbindelse er valgene enda vanskeligere å ta. I helgen var vi på Mega Flis på Hamar, og der fant vi flere fine fliser til gunstige priser, så nå tror jeg vi har bestemt fliser i gangen, garderoben, wc og kjelleren og på vaskerommet. Til badet har vi funnet noen vi liker veldig godt, dessverre skulle deler av det vi fant gå ut… Så da får vi se hva det blir til tilslutt. Det var likevel bare en dekor flis som skulle utgå, så da kan vi jo kanskje bare bytte den med noe annen like fin eller lignende dekor. Det som blir spennende nå er å se om håndverkerne våre klarer å skaffe disse flisene til en enda billigere penge! Vi x-fingre!

CIMG2144    CIMG2147
Badet vårt kan fort komme til å ligne litt på dette.

Innredning til kjøkken og bad er vanskelige. Jeg tror vi har funnet ut hva vi liker i forhold til baderomsinnredning, så da gjenstår det å finne den innredningen med best kvalitet til rimeligs pris.. Storforlangende er det vi er!

Kjøkkenet har vi drevet med i et år nå snart, men jeg føler ikke vi er helt i mål enda. Har en forespørsel inne hos Byggmakker, men de har tydeligvis veldig problemer med å tegne, for nå har det gått tre uker siden vi var der og enda ikke mottatt noen tegninger. Men spennende er det! Ellers har vi noen fine tegninger fra Monter, men dette er fortsatt et dyrt tilbud. Dyrt er når vi sammenligner med Ikea og finner ut at vi kan kjøpe to kjøkken på Ikea, med hvitevarer for det et kjøkken uten hvitevarer koster et annet sted. Da blir jeg usikker…

image     logo_monter

image

Trapp, det er klart vi må ha en trapp. Det er vel på en måte det vi er sikre på. VI MÅ HA TRAPP! Men hvem skulle trodd at dette var skrekkelig dyrt, og veldig sprikende i pris. Ønsker du heltre eiketrinn, ja vel da blir det 10.000,- ekstra pr trapp… Ønsker du den montert også?! Hehe… Vi hadde i utgangspunktet lyst på en litt spennende trapp, ikke helt lik den du finner i ”alle andre hus”, men jeg vet ikke jeg… Er det verdt 100.000 ekstra? Jeg tror ikke det, så da får vi sende ut mailer med tegninger på nytt, og hente inn priser på litt mer ”vanlige” trapper. Trøsten er at dette er kanskje noe man ikke blir lei like fort?!

Parkett, vi må ha dette også vi. Mest lyst har vi på eikeparkett i stuen, på kjøkkenet og i 2. etasje, ”problemet” er igjen pris og kvalitet… Hvor stor er kvalitetsforskjellen når prisene forandres, det er jo dette som er ankepunktet. Trenger vi 15 mm på soverommene, eller holder det med 10 mm der og 15 mm i oppholdsrom? Jeg håper vi kommer frem til en litt rimeligere løsning enn hva vi har budsjettert med, men klart det er kanskje som å tro på julenissen…

Slik som dette kan vi fortsette i det uendelige, når det gjelder ovner, lamper, møbler, hva vi skal kle veggene med, farger og hva det nå enn måtte være. Jeg vet vi kommer i mål tilslutt og at man stort sett blir fornøyd med det man velger, fordi det blir en vane og vi er vanemennesker. Likevel føles hvert valg veldig viktig og betydningsfullt for oss nå. Jeg håper familie og venner er tålmodige med oss og ikke blir alt for lei gnålet om møbler, stoler, vegger, farger, trapper, priser, kvalitet osv osv.. Vi mener ikke å være så egosentriske, men dette engasjerer og betyr veldig mye for oss dette året og vi håper vi faller tilbake til det normale, fra og med neste år…

12 thoughts on “Hus og husting…”

 1. Vil bare informere om at byggmakker har kommet med tegning, den er fin, og prismessig midt i mellom…. Tror jeg.

 2. Hallo!
  Det høres jo ut som dere er godt i gang da:)
  Blir spennende å følge med framover, ser ut som det begynner å ta form:)
  Kommer nedover en dag og skal se hvor langt dere har kommet!
  May Linn

 3. Veldig spennende.
  (Husk at parketten må være av god kvalitet og at den kan slipes ihvertfall 2 ganger, helst tre. Husk dere har dyr som kommer til å ødelegge alle gulv med klørne sine. Det er ikke alt man skal tenke pris på.)

 4. Bare ring, May Linn. Vi tilbyr guidede turer stort sett alle dager mellom 17.00 og 23.00. Innlagt kaffestopp i Panoramaveien etter eget ønske.

  Parkett skal det nok bli. Det er uansett ikke noe veldig stort problem. Neo er nemlig dressert til kun å spinne på gulvet når vi er på besøk hos andre.

 5. De er under snøen… hehe Nei da, vi har sett det, men det var nok litt for mørkt da vi var der i dag. Vi får se om vi ikke får til en skikkelig bildeserie i helgen!

 6. Hei!
  Dette var en alvorlig melding å få en fredagskveld etter sangseminar! En vegg har sklidd ut?! Nei, jeg må vente på dagslys og få mer info. Men dette går nok bra når de får brukt sin tabbeforsikring skal du se!

  Klem

 7. Hei.

  Det var ikke meningen å ødelegge seminar-stemningen. 😉

  Forsikringsselskap(ene) kobles inn mandag og jeg regner med at alt er på skinner igjen om kort tid. Det er anslått tre uker forsinket oppstart med selve huset.

  Ha en fin helg! 🙂

 8. Har dere vurdert å få hele shiten sponset mot at dere lager reality-show av det? Det er jo skikkelig på moten om dagen! =)

 9. nei… i utg pkt ikke vurdert det. Tror dere vi får tvnorge eller innlandet eller noe til å sende serien?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *