Vi er i rute… og trærne er borte

Vi stakk ut tomta den 18. juli. Nå har vi hatt «oppstartsmøte» med snekker (Trygve Fuglerud), arkitekt (Per Bjørn Hjelmås) og en gravemaskinmann (Oliver Denk, Paul Berg) på tomta. Vi gikk gjennom en del praktiske ting. Snekkeren har også vært og tatt ut alle høyder så vi ser hvor første etasje blir i terrenget.

Vi har spurt naboen ovenfor oss om han ønsker å dele på kostnadene med å legge nytt kloakkrør. I så fall graver vi opp helt fra veien og opp til han. Da vil han få nye rør og vi kan koble oss på sammen med han. Jeg tror det vil være en gunstig deal for begge. Vi venter fortsatt på prisen, men vi må jo uansett grave nytt rør og vil forhåpentligvis kunne komme minst like godt ut på denne måten. I så fall må vi sende ny gravemelding til kommunen før vi kan starte. Alternativet er å flytte hans rør og grave helt eget opplegg slik det er priset i det opprinnelige anbudet. Om det skulle bli den ene eller den andre løsningen, satser vi på å komme i gang med det aller første.

Motorsag-massakren...

Det sto en del trær på tomta og alle på vår side måtte nødvendigvis bort. Vi spurte naboen om vi i tillegg kunne ta med noen trær som sto på hans side og det var helt greit. Dermed tok vi en skikkelig økt og fikk alt ned. Det meste var ganske tjukt «kratt» og blir dermed god ved.

Safety first...?

Da var det gjort...

Tusen takk til mamma og pappa for strålende innsats. Vi håper dere stiller opp på flere dugnader fremover.

Mandag blir det nytt møte hvor vi får avklart det med kloakken en gang for alle. Deretter er det bare å vente på gravemaskinen.

5 thoughts on “Vi er i rute… og trærne er borte”

  1. Ser bra ut nå! Blir godt å få begynt å grave.. slik at man ser at det skjer no kan jeg tippe. 🙂

  2. Det er rett og slett koselig å lese fra morsom.no Ser fram til å følge husbyggingen både fra nett og enda mer live. Gravern er godt i gang, he,he, det er fantastisk å se hvor mye jord dere eier!

  3. Vi får se hvor koselig det blir når du blir innkalt til alle mulige dugnader etter hvert. 🙂

    Gravern står på. Men matjorda har de krav på sier han. Det er visst kalkulert inn i anbudet. Er ikke helt enig i det jeg. Vi får se hvordan det ender. (Vi beholder det som trengs for å rette ut tomta litt her og der, da. Og vi får vel ikke klage alt for mye før jobben er gjort. Hehe)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *