I dag har jeg hatt fri.

 

I dag har jeg hatt fri!! Jippi! Det er deilig. Først var vi en tur i byen. Lene og jeg var på kjoleshopping i byen. Vi fant en kjole til Lene, men hun hang den bare til side, for den var DYR. Jeg fant ingen ting. Haster egentlig ikke med kjole, for det har jeg for så vidt… Mørkeblå, men jeg trenger tilbehør!! Sko.. smykker etc. Så får vi se da, kanskje det ordner seg etter hvert… Det må i alle fall være i boks til første helgen i juni J

Ellers har jeg bare kost meg i dag gjort, minst mulig fornuftig. På ettermiddagen, da Neo og jeg gikk oss en tur, opplevde jeg noe som provoserer meg kraftig, og det er grunnen til at jeg skriver dette her, skrive det av meg, er det ikke noe som heter det?

En ganske ung gutt var ute på tur i sin elektriske rullestol, et stykke nedenfor oss. Han hadde kjørt seg fast i et kumlokk. Der satt han da, midt i veien og veivet og stod i med armene… Først trodde jeg han var en glad type i rullestol, men så hørte jeg at han ropte på hjelp. Vær så snill… og pekte, snakket og gestikulerte som bare det. Først trodde jeg han trengte hjelp ned bakken, den er jo litt bratt, men det var vist bare over hullet. Det er kjempe koselig å kunne hjelpe synes jeg, så det som provoserer meg i denne sammenhengen er at i de tre husene rundt det hullet drev det voksne ansvarlige mennesker ute med hagearbeid, men de overså han! Og han vinket hele tiden mens Neo og jeg gikk opp bakken. Jeg antar han har sittet der og bedt om oppmerksomhet i nærmere fem minutter, og det tok meg 30 sekunder og hjelpe han, ja og et smil og noen får ord!

Han var veldig høflig, takket og spurte pent, generelt veldig blid. Jeg ble så provosert og sur på de naboene der, på guttens vegne. Jeg vurderte å sende en kommentar til de, men turte ikke, fordi jeg kanskje er litt feig?

Kort fortalt hadde den stakkars gutten tre problemer

  1. satt fast med rullestol MIDT i vegen

  2. var handikappet, og ikke minst,

  3. Ikke etnisk norsk

Men han hadde en fordel som mange av oss andre ikke har, han var blid som solen!!!

Jeg blir utrolig provosert av dette… Hvorfor er vi så egoistiske og redde? Hadde det vært meg som var i hagen min håper og tror jeg at jeg hadde gått bort og spurt hva som var feil. Så det er en oppfordring til alle sammen: Vær litt hjelpsom, hvem vet hvem som trenger hjelp neste gang!!!

2 thoughts on “I dag har jeg hatt fri.”

  1. Noen ganger skjønner jog at du er dattern min da!!
    Noen folk er vel kanskje egentlig ikke folk eller??

  2. I dag var det nydelig. Sneik meg ut en tur og spiste en Daim is i byen. NAM Skulle egentlig slutte tidligere hadde jeg tenkt, men det ble ikke sånn :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *