UTSTILLING

Så har vi da altså gjort det, stilt ut Neo. Spennende. Vi har ikke vært veldig flinke og øvd på å gå i utstillingsbånd, eller å stå. Men det gikk da på et vis.

CIMG0592
06.50 er tidlig…., men Neo er klar!!!

2212 var utstillingsnummeret. Utstillingen var på Kongsvinger, 8. oktober. Vi måtte reise hjemmefra litt før sju på morgenen, fordi vi skulle stille klokka ti. Og det er ca to timers kjøring. Det er tidlig på en søndag! Oj oj. Og da vi kom dit, ja da var utstillingen utsatt en time. Men ventetiden gikk ganske fort. Vi børstet og børstet, snakket med andre tollere og tyvtittet på dommeren.

CIMG0615
Litt morsomt var det at søsteren til Neo var der,
hun var halvsøster med samme far. En skikkelig dame på 10 mnd.

Det var Silje som skulle gå med Neo. Det var veldig nervepirrende. Vi var første mann ut. Måtte stå foran dommeren, og løpe i ring og diagonal. Løpingen synes jeg gikk veldig fint, men vi har ikke vært flinke nok til å lære han «stå». Til tross for manglende trening synes jeg han klarte seg bra, det var jo aller første gangen for oss begge to.

CIMG0596CIMG0607
Se…. så pent han går i bånd.

Vi fikk en rød sløyfe. Det som var litt trist, var at det fikk den andre hunden som var i gruppa hans også. Så da var det på’n igjen da, med å gå rundt om kring. Da fikk den andre en rød og en lilla sløyfe, men vi fikk blå og andre plass. Men jaja, det var morsomt så lenge det varte. Den andre hunden fikk sertifikat, og enda flere sløyfer i neste runde. Så all ære til 10 mnd gamle Buddy og mamma’n hans!

Dette sa den finske dommeren Saija Juutilanien om Neo:

Kongsvinger, 07.-08.10-2006
Nova Scotia Duck Tolling Retriver, Hannhund
Juniorklasse

14 mnd junior hann, med fine proposisjoner.
Maskulin hund. Bra neseparti og uttrykk.
Bra bitt, bra kropp og forbryst.
Passende benstamme, skulle vart bedre vinklet fremme. Velvinklet bakdel.
Velansatt svans.
Rører seg med tilregnlig lange steg.
Aning trang bak og fram.
Fin svans, velboren ved rørelse.
Fin farge og pelskvalitet. I dag fattig underull.
Trivelig temperament.

Så tross andre plass, han er en veldig flott gutt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *